Ayurveda Online (Dokter Opleiding) Level 1 Level 2 Beschikbaar in Download versie en Verzonden papieren versie. Nederlandstalige en/of Engelse versie verkrijgbaar.

Ayurveda Medicine
Ayurveda behoort tot de meest uitgebreide geneeskundige systemen en heeft een geschiedenis van meer dan 7000 jaar. Ayurveda is een woord uit het Sanskriet, de taal van India waar deze geneeswijze ontwikkeld werd, en betekent letterlijk 'wijsheid van het leven'. Het is dan ook niet alleen een geneeswijze, maar ook een manier van leven en gezond blijven. Daardoor heeft de Ayurvedische behandeling een diepe invloed op een patiënt.

De opleiding werken met Ayurveda brengt je in contact met een van de eerste en in de loop der eeuwen meest ontwikkelde geneeswijzen. Het geeft je een duidelijk inzicht in het hoe en waarom van een ziekte, niet alleen bij een patiënt, maar ook bij jezelf, als therapeut en als mens. Ayurveda is een geneeswijze zonder gebruik te maken van apparaten, maar volledig natuurlijk en van mens tot mens. De resultaten van een behandeling zijn vaak verbluffend positief.

Ayurveda is een holistische geneeskunst en maakt daarom geen onderscheid tussen lichaam en geest. Het ziet de mens als een geheel en tracht de patiënt fysiek, mentaal, sociaal en kosmisch in balans te brengen en te laten blijven met de natuur. In de ayurvedische geneeskunde wordt onder andere gebruik gemaakt van geneeskrachtige kruiden, reinigingskuren, speciale massagetechnieken en yogaoefeningen. Ook wordt een gespecialiseerde manier van diagnosticeren toegepast, onder andere aan de hand van de polsslag, de tong, het gelaat, de nagels en de urine.

Ayurveda opleiding kan apart worden gedaan in Download Versie of Papieren Versie

Kosten opleiding: 850,- Download versie _Voor Papieren versie 1075,- euro

De opleiding word ook in zijn geheel aangeboden Kundalini Yoga level 1 level 2 Level 3 + Kundalini Yoga Master en Ayurveda in één. Inschrijven kan in de link hieronder:

Aryuveda opleiding kan ook samen gedaan worden met de Opleiding Kundalini Yoga Teacher Training.

Ayurveda Level 1 Level 2 Medicine Thuisopleiding Prijs 850,- euro Download Versie

Inhoud
Level 1
M1, bronnen van Ayurveda, Het onststaan, Rig Veda, Yajur Veda, Sama Veda, Atharva Veda, Shrutie en smriti, mythische bron, historische bronnen, ayurveda wetenschappelijk.
 
M2, Geheimen van dosha’s, het samkhyansebeeld, de guna’s, rajas, tamas, kapa dominant, kakpa, tarpaka dokter, pitta, vata, onvrijheid naar vrijheid.
 
M3, Het onderzoek, het ziekteverloop, sanchaya, prukopa, prasana, samraya, vyakti, bheda, sukha sadhya, krucha sadhya, holistische behandeling.
 
M4, Ayurveda en voeding, rasa, vipaka, guna, prabhava, ayurveda praktische toepassen, massage, massage van baby, massage van volwassene, ubtan, shirodhara, navarakizhi, klysma of vast, svedana, pizichilli, chirovasti, hoofdmassage shiroabhyanga, ayurveda in de nieuwe tijd, quantam ayurveda.
 
Level 2
 
M1, Ayurveda en veda’s, Sanskriet, vervolg oorsprong, charaka samhita, sushruta samhita, ashtanga hridyam, ashtanga ayurveda, filosofie ayurveda, hyaya, vaisheshika, samkhya, samkhya theorie, yoga, yama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi, mimamsa, vedanta.
 
M2, De vijf elementen vpk, vata, locatie vpk, vijf vormen pitta, dieetlabbel vpk, opboiuw van het lichaam, srota’s, begrip agni, jathar agni, bhuta agni, bhuta agni, dhatu agni, ama, vata sama, pitta sama.
 
M3, Wat is gezondheid, dagnose, anamnese, polsdiagnose, tongdiagnose, oogdiagnose, gelaatkunde, nageldiagnose, urineonderzoek, dinacharya, eetregels, kruiden, keukeningredienten, seizoenen, pancha karma, virechan, vasti, rakta mokshana, nazorg, farmaconlogie en farmacognosie.
 
M4, Dravyaguma, ras, guna’s, vipaka, prabhava, etiologie en behandeling, dosha, pathologie, behandleiding in algemeen, functie spijsvertering, constipatie, maagzuur candida, overgewicht, leveraandoening behandeling, emotie.
 
M5, Aandoeningen en ziekten, aanbeien behandeling, fistels, acne, atrose van knie, blaasontsteking, allergie, bronchites, eczeem, galstenen alles in behandeling.
 
M6, Hartproblemen, hoge bloeddruk, hersenen en geest, depressie behandeling, impotentie, jicht, MS, myoo, prostaatkanker, reuma schildklier, sclerodermie, sinusities, tinnitus alles in behandeling.
 
M7, Ayvurveda preparaten, kruiden en vruchten, dhatus planten en eigenschappen, examen.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief:

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>