Betekenis Kundalini, Wat Kundalini voor je kan betekenen

Hoe mysterieus, ongrijpbaar en verheven Kundalini ook mag zijn, het bestaat om gebruikt te worden. Het is een kracht die in het dagelijks leven ten dienste hoort te staan van onze gezondheid, onze relaties en ons werk. Het is een goddelijk licht dat tot doel heeft je pad te verlichten bij alles wat je doet. Het verenigt alle onderdelen waaruit je bestaat en verbindt je met alle levende wezens. Je openstellen voor Kundalini is te omschrijven als drinken uit een goddelijke communiebeker.

Vanaf het moment dat we voor het eerst gehoor geven aan de roep van Kundalini, heeft deze kracht in ons leven veranderd. We hebben de Kundalini energie bijvoorbeeld gebruikt om in een paar maanden of jaren de yoga goed te leren. We vinden het geweldig om te zien dat de cursisten geïnspireerd worden om de yoga te beoefenen die we geven. Het activeren van Kundalini heeft allerlei positieve gevolgen, zoals:

 • Een verlangen naar een gezondere levensstijl
 • Het omarmen van seksuele energie en de kracht die daarin schuilt
 • Het ontwikkelen van meer zelfbeheersing
 • Het vermogen om verleidingen om te zetten in positief handelen.
 • Het oplossen van oude problemen
 • Een kans om integriteit te tonen
 • Spirituele bewustwording
 • Een enorm zelfvertrouwen
 • Een verhoogd bewustzijn van lichamelijke behoeften, bijvoorbeeld op het gebied van seksualiteit en voeding
 • Versterkte paranormale vermogens
 • Verbondenheid met het goddelijke

Maar Kundalini stelt ons tot nog meer in staat. De energie die Goeroes gebruiken om zieken te genezen en hun lichaamstemperatuur te verlagen. Het is de kracht die de Aboriginals aanroepen om betrokken botten in een oogwenk te genezen, en sporen te volgen in een door wind geteisterde woestijn. Het verbazingwekkende is dat we allemaal over deze energie beschikken. Diep in ons zit de oeroude kennis verborgen die we nodig hebben om gebruik te maken van dit aangeboren vermogen.

We hoeven alleen maar inzicht in Kundalini te krijgen om de deur tussen hemel en aarde te openen, en zodra we dat doen zullen we er de vruchten van plukken. Het doel is de benodigde inzichten te verschaffen. Het koppelt de traditionele inzichten omtrent Kundalini aan onze moderne behoeften, en legt uit hoe je het beste met deze ongrijpbare kracht kunt omgaan. Daarnaast worden manieren beschreven om optimaal van de Kundalini ervaring te profiteren. We hebben niet alleen gebaseerd op  oude geschriften, de kennis van de Kundalini meesters en de huidige wetenschappelijk inzicht, maar ook op levenservaring.

Het goddelijke licht schijnt in ons allemaal, het spreekt tot en via ons, wijst ons de weg in donkere tijden en schenkt ons mooie en liefdevolle momenten. Laat Kundalini je pad verlichten en blijf je ervan bewust dat het de inspiratiebron vormt die het verschil maakt tussen een gewoon leven en het goddelijke leven.

www.kundaliniyogaopleiding.nl/inschrijven-kundalini-yoga-teacher-training/

 

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>