De Online Nummer 1 Kundalini Yoga Docenten Thuisopleider van Nederland en Belgie

ROSS - KYTT NL-BE

P/D
Instituut SSMHG/ROSS/KYTT
Eindhoven
Amsterdam
yogaopleiding@outlook.com

Voor vragen - Direct contact
Klantenservice ROSS
Beschikbaar NL-Be 9.00/21.00
Maandag t/m Zaterdag
Terugbel Service (zie contact)
Whatsapp service: 0036-706124449


yogaopleiding@outlook.com

Nieuw Yogi Thee maken

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één
Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
Onderdelen 1 - 1 van 1

Chanten en Mantra's

ONG NAMO GURU DEV NAMO - BEGIN MANTRA KUNDALINI YOGA

 

De Mantra is niet louter een ontwakingstechniek , hij is feitelijk en in zichzelf een zijnstoestand van goddelijke aanwezigheid.

Chanten of reciteren is een verfijndere vorm van galmen. Het wiegt de vibraties van ons lichaam en bewustzijn in resonantie door de ritmische herhaling van een eenvoudige zin of klank.

Dit ritme verfijnt ons bewustzijn. De gebruikte klanken kunnen specifieke betekenissen hebben die we ons bewustzijn willen inprenten zoals: met het herhalen van affirmaties over dingen die we graag willen veranderen.

Ze kunnen echter ook zonder betekenis zijn, in welk geval ze volledig buiten ons bewustzijn om gaan.

In beide gevallen gaat het niettemin om een ritmische ervaring waarbij de bewuste geest niet al te veel hoeft te denken. Dat stelt ons in staat ons in staat ons aan een diepere resonantie over te geven of een trancetoestand binnen te gaan. In deze toestand expandeert ons individuele bewustzijn en gaat op in het grotere bewustzijn en levensritme. Mantra's zijn een soort formules die we in stilte opzeggen bij onszelf.

Ze nemen de plaats in van de onophoudelijke stroom van onze drukke gedachten en zuiveren, vereenvoudigen en ordenen daardoor de geest.

Het woorde 'mantra' betekent letterlijk instrument van de geest. Transcendentale Meditatie (TM) is een meditatietechniek waarbij je mentaal een bepaalde klank herhaalt, die je individueel gekregen hebt van de Kundalini Yoga leraar. Het ROSS onderzoekteam in Budapest instituut MH /SSMHG, heeft aangetoond dat het in stilte reciteren van een mantra een meditatieve staat opwekt doordat het de hersengolven tussen verschillende hersenkwabben synchroniseert.

In een wereld waarin we constant overstelpt worden door dissonantie, kan het ver stellen van onze basale trillingsessentie. Door mantrameditatie gaan we op een zeker moment een kalme en ritmische staat binnen, waarin we ontlast zijn van alle onsamenhangende mentale rommel die we in de loop van de dag oppikken, en waarin we goed afgestemd en opmerkzaam zijn. We zijn alerter en sensitiever.

De leraren van het ROSS 'Guru Swatinana Laghari' en Guru 'Shanti Dara' geloven dat het reciteren van mantra's een vloeibare nectar in de pijnappelklier vrij laat komen en dat dit bijdraagt aan het totstandkomen van de veranderde bewustzijnsstaat. Gedacht wordt dat het uitscheiden van de nectar wordt geactiveerd doordat de tong ritmische tegen het gehemelte drukt.

Elke chakra heeft een specifieke mantraklank. We geven hier een klein voorbeeld van de klanken in onderstaand tabel.

De zaadlettergrepen uit de oude tantrische teksten waarvan gedacht wordt dat ze op de elementaire kwaliteiten van de chakra's inwerken als de klinkerklanken die in het lichaam zelf resoneren.

*Eerste Chakra : zaadlettergreep Lam, klinkerklank Oooo (zoals in boot)

*Tweede Chakra : zaadlettergreep Vam, klinkerklank Oeee (zoals in boek)

*Derde Chakra : zaadlettergreep Ram, klinkerklank Ahhh (zoals in bad)

*Vierde Chakra : zaadlettergreep Yam, klinkerklank Eeee (zoals in twee)

*Vijfde Chakra : zaadlettergreep Ham, klinkerklank lee (zoals in biet)

*Zesde Chakra : zaadlettergreep Om, resonerende klank Mmmm

*Zevende Chakra: ( geen zaadlettergreep gegeven), resonerende klank Nngg (zoals in zing)

Het maken van een eigen Mantra word behandeld in de studie!

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief:

Online afstandonderwijs ROSS - Inschrijven Kundalini yoga docenten opleiding - thuisopleiding 'by the orginal Sikh Tradition' inclusief de Level 1 Level 2 Level 3 en aanmelding bij de Association SSMHG. Gehele thuisopleiding voor 399,- euro verzonden in papieren versie.
Voor inschrijven: www.kundaliniyogaopleiding.nl/inschrijven-kundalini-yoga-teacher-training/