De Online Nummer 1 Kundalini Yoga Docenten Thuisopleider van Nederland en België

ROSS - KYTT NL-BE

P/D
Instituut SSMHG/ROSS/KYTT
Eindhoven, Amsterdam
yogaopleiding@outlook.com

Voor vragen - Direct contact

Klantenservice ROSS
Beschikbaar NL-Be 9.00/21.00
Maandag t/m Zaterdag
Whatsapp service: 0036-205605112
yogaopleiding@outlook.com

Nieuw Yogi Thee maken

Nieuw 7 Verschillende Yoga Vormen als Thuisstudie. Ontdek de vele voordelen van veelzijdig Yoga Docent worden.
Kundalini Yoga is een geweldige yoga vorm die door het ROSS gegeven wordt. Met de vervolgopleiding Kundalini Yoga Master en de nieuwste Kundalini Yoga Zwangerschap Yoga die alleen te volgen is bij het ROSS. Maar wat biedt het ROSS nog meer en welke yoga vormen? Hoe geweldig is het als je...
Het oefenen van de vuurademhaling
De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één
Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
Onderdelen 1 - 3 van 3

Mannen en Kundalini Yoga

Een wijs man treurt niet om wat hij niet heeft, maar verheugt zich over wat hij wel heeft.

Aneg Singh,-

We hebben allemaal een vrouwelijk en een mannelijke kant, maar mannen staan wat hun kundalini betreft voor een unieke uitdaging. Zij bevinden zich in de vreemde positie dat ze verlicht raken door een vrouwelijke energie die in een mannelijk chakra huist.

Wie de mannelijke psyche onderzoekt, zal ontdekken dat mannen hun energie door hun mannelijke chakra's laten stromen. De bio energetische ontwikkeling van mannen verloopt bovendien anders dan die van vrouwen. Als je inzicht hebt in de unieke energetische eigenschappen van je sekse, ben je in staat om optimaal van het Kundalini proces te profiteren. Het zorgt er bovendien voor dat je het beste uit jezelf kunt halen.

De mannelijke energie balans

Mannen vertonen specifieke eigen reacties, omdat zij zich voornamelijk op hun mannelijke chakra's richten. De mannelijke chakra's zijn de oneven genummerde chakra's die sterk naar buiten gericht zijn. Deze zijn meer elektrisch dan magnetisch van aard, en actief, dominant en gedreven. Ze zetten mannen aan tot grote daden, verheven gedachten en fysieke activiteit die niet altijd goed is voor henzelf of anderen.

Als Kundalini ontwaakt, worden de mannelijke chakra's die al een sterke elektrische lading hebben gevoed door haar elektrische energie. Vanwege die dubbele intensiteit kan een Kundalini activering bij mannen een explosiever karakter hebben dan bij vrouwen. (in Het systeem van twaalf chakra's zijn ook het negende en het elfde chakra die idealisme en leiderschap vertegenwoordigen mannelijk.)

Je vraagt je misschien af waarom van oudsher gewaarschuwd wordt voor een onbeheerste of overmatig seksuele Kundalini transformatie. Deze waarschuwingen zijn meestal afkomstig van mannen en ook bestemd voor mannen. Kundalini van een vrouw gluurt na het ontwaken om het hoekje van het eerst chakra, gaapt vervolgens een keer en begeeft zich dan naar het tweede chakra om zich daar uit te leven.

Kundalini van een man wordt echter meteen actief in het eerste chakra, een sterk op het lichaam gerichte bron van rode energie. Denk aan de kleur rood en alle associaties die deze oproept passie, lichamelijkheid woede, seks, geestdrift en je begrijpt dat een Kundalini ervaring een duik is in een bad vol indringende sensaties.

De mannelijke chakra's zijn allemaal  gericht op actie. Het eerste chakra is verbonden met primaire behoeften en doelen, het derde met succes en macht. Het vijfde chakra richt zich op communicatie en expressie, en het zevende het einddoel van Kundalini op verwezenlijkingen van onze spirituele bestemming. Het Kundalini proces begint echter in het eerste chakra. Bij het stuitbeen, dat het centrum van dit mannelijk chakra vormt, komen een mannelijke en een vrouwelijke nadi samen: De Ida en de  Pingala.

www.kundaliniyogaopleiding.nl/inschrijven-kundalini-yoga-teacher-training/