Kriya's

Wat betekend kriya in de Kundalini Yoga?

Het antwoord is afgeronde actie!
Kriya verwijst naar een reeks oefeningen, voornamelijk technieken voor ademhalingsbeheersing en oefeningen, die worden beoefend om een ​​specifiek resultaat te kunnen bereiken. Het woord is een Sanskrietterm die 'voltooide actie' betekent. Verschillende soorten kriya worden beoefend in Kundalini-yoga, en ze omvatten ademhalingstechnieken, geluid en fysieke houdingen.
 

Is kriya een kundalini?

Kriya en Yoga oftewel Kundalini Yoga zijn twee termen die worden gebruikt in het filosofische systeem van yoga. Beide verschillen van elkaar in hun doel. Kriya Yoga is een term die is bedacht door de beroemde Paramahamsa Yogananda, de auteur van Autobiography of a Yogi van het SSMHG. Kundalini Yoga kan worden beoefend door middel van meditatie technieken en de juiste ademhaling reeksen.
 

Hoeveel kriya's zijn er in Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga: 40 dagen, 40 Kriya's.
Wat is het doel van kriya?
Het is een oude meditatietechniek die gebruik maakt van pranayama (ademwerk), mantra (chanten) en mudra's (spirituele handgebaren) om spirituele groei snel te versnellen. Het uiteindelijke doel van een kriya-beoefening is het bereiken van spiritueel ontwaken of verlichting (ook bekend als Samadhi).
 

Wat zijn de stappen in Kriya Yoga?

Zeven stappen naar Kriya
 
Stap 1 - De kunst van meditatie: basispraktijken.
Stap 2 - Energie en focus van de geest.
Stap 3 - Toewijding: het hart openen.
Stap 4 - Discipel tot Guru-relatie.
Stap 5 - Je bewustzijn vergroten - De Aum-techniek.
Stap 6 – Kriya Yoga Voorbereiding.
Stap 7 – Kriya-initiatie.

 

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>