De Online Nummer 1 Kundalini Yoga Docenten Thuisopleider van Nederland en België

ROSS - KYTT NL-BE

P/D
Instituut SSMHG/ROSS/KYTT
Eindhoven, Amsterdam
yogaopleiding@outlook.com

Voor vragen - Direct contact

Klantenservice ROSS
Beschikbaar NL-Be 9.00/21.00
Maandag t/m Zaterdag
Whatsapp service: 0036-205605112
yogaopleiding@outlook.com

Nieuw Yogi Thee maken

Nieuw 7 Verschillende Yoga Vormen als Thuisstudie. Ontdek de vele voordelen van veelzijdig Yoga Docent worden.
Kundalini Yoga is een geweldige yoga vorm die door het ROSS gegeven wordt. Met de vervolgopleiding Kundalini Yoga Master en de nieuwste Kundalini Yoga Zwangerschap Yoga die alleen te volgen is bij het ROSS. Maar wat biedt het ROSS nog meer en welke yoga vormen? Hoe geweldig is het als je...
Het oefenen van de vuurademhaling
De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één
Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
Onderdelen 1 - 3 van 3

Kundalini Yoga Eten

Yoga en gezonde voeding horen bij elkaar. Voor de yogi is het lichaam 'het huis van de ziel'. Als je Kundalini Yoga beoefent wil je dat 'huis' graag schoonhouden en in goede conditie. In de tijd dat yoga zich ontwikkelde zagen de mensen hun gewone daglijkse voedsel als de bron van hun gezondheid. Ze hadden veel kennis over planten en kruiden en ze bereidden voedsel dat smakelijk en helend was. Er ontstond een holistische geneeswijze die ayurveda genoemd wordt, wat betekent 'kennis van het leven'.
 
Hieronder een kleine greep van voeding voor de Kundalini Yoga en de Kundalini Yoga leerling.
 
Kichadi van mungbonen met rijst
Een kichadi (de 'd' in kichadi is een klantk tussen de 'r' en de 'd') is een soort geneeskrachtig stamppot van mungbonen, basmatirijst, groenten, kruiden en specerijen. Het is een eenvoudig klaar te maken eenpansgerecht. Dit gerecht is zeer licht verteerbaar en voedzaam. Het is een gerecht dat ook geschikt is voor herstellende ziekten. De keuze van groeten is vrij, neem bijvoorbeeld broccolli, winterpeen, prei, raapjes en bleekselderie. 
 
Ingredienten
1kop mungbonen
1 kop basmatirijst
9 koppen water
4-6 koppen gewassen en fijgesneden groenten
2 uien, fijngesneden
8 fijngesneden knoflooktenen
2 eetlepels geraspte verse gemberknol
2 eetlepels geraspte verse gemberknol
1eetlepel geelwortel (turmeric)
1 halve theelepel gemalen peperkorrels
1 theelepel fijngemaakte gedroogde chilipepertjes
1 eetlepel gedroogde basilicum
2 laurierblaadjes de zaadjes van 5 kardemompoeder zout naar smaak 
1 halve kop olijfolie of ghee
 
Bereidingswijze
Laat de mungbonen een nacht in water weken. Giet voor het koken het weekwater weg en zet met vers water de bonenen samen met de rijst op het vuur. Laat de rijst en de bonen aan de kook komen. Zet daarna de pan op een kookplaatje of op een laag pitje. Laat de rijst en de mungbonen langzaam, in ongeveer 45 minuten, gaar worden. Was in de tussentijd de groenten en snijd ze in stukjes. Maak daarna in een koekenpan de olijfolie of ghee heet en bak daarin, op een laag vuurtje, de uien, de knoflook en de gember tot ze goudbruin zijn. Schep de uien, de knoflook en gember voortdurend om terwijl je ze bakt. Voeg nu de ander specerijen eraan toe. Wanneer de rijst en de bonen gaar zijn doe je ook de gebakken uien, knoflook, gember en specerijen in de pan. Roer alles goed door. Voeg nu de groenten eraan toe. Eerst de groenten die het langst moeten koken, daarna de groenten die snel gaar zijn. Schep alles goed door elkaar. Doe het deksel weer op de pan en laat alles gaar sudderen. Om aanbranden te voorkomen is het goed om regelmatig in de pan te roeren. laat alles zacht en gaar worden. De kichadi moet dit en soepachtig zijn. Je kunt er water aan toevoegen als de brij te dik wordt. Deze hoeveel kichadi is goed voor 6 personen. Dien de kichadi op met een komkommerraita en een groene salade. 
 
Komkommerraita
Een raita is een yoghurt recht dat in India als bijgerecht wordt geserveerd bij het hoofdgerecht. De meeste raita's bevatten 'rai' (mosterdzaad) en ze worden bereid met yoghurt, gemengd met fruit of groeten. 
 
Ingrediënten
2 koppen volle yoghurt
1 halve theelepel zwarte mosterdpoeder zout naar smaak
1 flinke komkommer een snufje cayennepeper
1 eetlepel fijngesneden verse koriander of peterselie
 
Bereidingswijze
Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Doe de yoghurt in een kom en klop hem met een garde glad. Mosterdpoeder, zout, komkommerblokjes, een snufje cayennepeper en de fijngesneden koriander of peterselieblaadjes toevoegen en door de yoghurt roeren. De raita eventueel voor het opdienen in de koelkast zetten.