Andere manier van leven

06-09-2023

Een van de meest uitgebreide manieren om alles uit het leven te halen en het kundalini proces te bevorderen is Ayurveda, een systeem dat gericht is op zelfgenezing en zelfverwezenlijking. Ayurveda is een holistische gezondheidsleer die via allerlei weten het lichamelijk, geestelijk emotioneel en spiritueel welzijn bevordert, bijvoorbeeld door middel van diëten, kruiden, Kundalini yoga en meditatie. Het doel daarvan is harmonie te creëren in onszelf, ons hogere zelf en de natuur. 

Atma Kaur raad dan ook aan de opleiding Kundalini en Ayurveda aan de toepassing van Ayurveda is een positieve, heilzame kundalini ervaring. Kundalini wordt beschouwd als een belangrijke factor in het Ayurvedisch ontwikkelingsproces, dat berust op het versterken en samenvoegen van drie energieën. 


Kundalini is zoals we weten de hogere vrouwelijke energie die als katalysator dient voor onze ontwikkeling. Ze ontstaat uit een energie die tejas heet. Uit het kruinchakra stroomt nectar, of amrit, naar beneden om de klimmende kundalini te voeden. Deze nectar, die ook wel ojas wordt genoemd, is een mannelijke spirituele energie die kan worden gezuiverd door middel van oefening en ontwikkeling. Bij samenkomst ontstaat de hoogste prana, een onsterfelijke levensenergie die door kundalini mee omhoog wordt genomen door de wervelkolom. Deze prana wordt buddhi genoemd en stelt ons in staat het bovenaardse van het sterfelijke te onderscheiden en ons ware zelf te worden. 

Als je hier meer over wilt weten en wil leren klik dan op de onderste link en schrijf je vandaag nog in.

Prijs

Download Versie 2239,- euro

Verzonden Papieren Versie 2725,- euro