Prana en Apana


We geven onze kinderen pianolessen, we moedigen ze gretig aan om te lopen en te praten, maar hoevelen van ons trainen ze om te ademen? Hebben je ouders het je geleerd? Het goede nieuws is dat we worden geboren met voldoende ingebouwde ademhalingsvaardigheden om ons in leven te houden. Het slechte nieuws is dat we pas "half levend" zijn totdat we leren bewust te ademen. We zijn als kampioensraceauto's die nooit uit de eerste versnelling komen.

Enkele van de meest diepgaande waarheden, de geheimen van het universum, zijn vervat in de meest eenvoudige basisfeiten van het leven. Ademen is een van deze geheimen. Het is zo fundamenteel, het lijkt zo natuurlijk en moeiteloos dat we het meestal als vanzelfsprekend beschouwen. We realiseren ons niet de enorme betekenis en potentiële kracht ervan. Het is algemeen bekend dat je weken zonder eten kunt. Je kunt niet dagenlang zonder water overleven. Maar een paar minuten zonder adem en je bent dood. We weten dit allemaal, dus wat heeft het voor zin?

Het punt is dat je hele toekomst, je leeft zelf, er totaal van afhangt of je je volgende inademing wel of niet krijgt. Niets is belangrijker voor je dan die volgende inademing. Toch is er absoluut geen garantie dat u het zult krijgen. Uw gegarandeerde levensverwachting is letterlijk maar één ademhaling! Al je rijkdom, al uw bezittingen, al uw relaties, macht, prestige, hoop en plannen zijn nutteloos tenzij u ademt. Daarom is het eerste principe in Kundalini Yoga:

Elke ademhaling wordt je gegeven. "Je" ademt niet, er ademt iets in je. Denk er over na. Vanaf het moment dat je werd geboren, tot op dit moment in de tijd, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week 365 dagen per jaar geen vakantie, geen vakanties, geen vrije tijd, of je nu wakker bent of slaapt, bewust of onbewust , iets ademt in je, houdt je in leven.

Adem is de delicate draad die jou, het wezen, verbindt met degene die dit hele universum heeft geschapen (inclusief jij en ik). Elke inademing die je ontvangt, is een herinnering, een herbevestiging van die goddelijke aanwezigheid in u. In het Oosten wordt gezegd dat wanneer een kind wordt geboren, de levensduur al vooraf bepaald, vooraf gemeten, vooraf bepaald en niet voorbestemd is door jaren, maar door het aantal toegewezen ademhalingen. Daarom concluderen we dan, en terecht, als je langzamer ademt, leef je langer en leef je ook gezonder. Een langzamere ademhaling is veel gemakkelijker voor het zenuwstelsel, de stofwisseling en de spijsvertering.

De snelheid en het ritme van de ademhaling zijn nauw verbonden met onze mentale en emotionele toestand. In feite, net zoals de emoties en de geest die je de ademhaling gebruikt om te variëren, door bewust de ademhaling te beheersen, kalmeren we de geest en koelen we onze emotionele energie af. De gemiddelde ademhalingssnelheid voor de meeste mensen is ongeveer vijftien keer per minuut. Wanneer de ademhalingssnelheid toeneemt, of als deze snel en onregelmatig wordt, wordt de geest ook verstoord en grillig. We weten dit instinctief al. Als we in een film iemand horen hijgen, zwaar ademen, zelfs als we ze niet kunnen zien, voelen we de spanning, we nemen aan dat ze van streek zijn. Als we willen weten of de baby slaapt, luisteren we naar een langzame, gelijkmatige ademhaling.

Meer over de ademhaling leer je in de complete opleiding Kundalini Yoga Teacher Training + Master.

Inschrijven voor de opleiding: www.kundaliniyogaopleiding.nl/inschrijven-kundalini-yoga-teacher-training/

Contact

ROSS - KYTT NL/BE
P/D
Instituut SSMHG/ROSS/KYTT
5612 AZ
Eindhoven
Holland

Hoofdkantoor ENG Hungarian
ROSS Nederland - Belgie
Postadres

Postbus 445
1200 AK Hilversum

Hoofdkantoor

ROSS Internationaal 2100 Gödöllő Hongarije

ROSS Internationaal 3515 Miskolc

ROSS Internationaal Budapest, Visegrádi 1132

Email contact:
onlinestudies@outlook.com
yogaopleiding@outlook.com

SSMHG Association - studies-ssmhg@outlook.com
Wholesale - Franchise International/Nationaal

ROSS/KYTT English - yogateaching@outlook.com

Voor vragen - Direct contact
Klantenservice ROSS
Beschikbaar NL-Be 9.00/21.00
Maandag t/m Zaterdag
Terugbel Service (zie contact)

Whatsapp service: 0036-706124449
Elke dag open 24/7

ROSS/KYTT Kundalini Yoga Teacher Training Nederland-Belgie Wereldwijd Thuisstudies SSMHG