De Online Nummer 1 Kundalini Yoga Docenten Thuisopleider van Nederland en België

ROSS - KYTT NL-BE

P/D
Instituut SSMHG/ROSS/KYTT
Eindhoven, Amsterdam
yogaopleiding@outlook.com

Voor vragen - Direct contact

Klantenservice ROSS
Beschikbaar NL-Be 9.00/21.00
Maandag t/m Zaterdag
Whatsapp service: 0036-205605112
yogaopleiding@outlook.com

Nieuw Yogi Thee maken

Nieuw 7 Verschillende Yoga Vormen als Thuisstudie. Ontdek de vele voordelen van veelzijdig Yoga Docent worden.
Kundalini Yoga is een geweldige yoga vorm die door het ROSS gegeven wordt. Met de vervolgopleiding Kundalini Yoga Master en de nieuwste Kundalini Yoga Zwangerschap Yoga die alleen te volgen is bij het ROSS. Maar wat biedt het ROSS nog meer en welke yoga vormen? Hoe geweldig is het als je...
Het oefenen van de vuurademhaling
De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één
Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
Onderdelen 1 - 3 van 3

Dit is hoe Kundalini yoga je huid laat stralen

23-04-2022 11:37
Dit is hoe yoga je huid laat stralen
 
– In samenwerking met SSMHG –
 
Schoonheid komt van binnenuit. Want als je lekker in je vel zit, straal je dat ook uit. Je dagelijkse yoga praktische kan daarbij helpen. Ontdek snel hoe!
 
Als je regelmatig aan yoga doet, weet je waarschijnlijk al wat de voordelen kunnen zijn. 
Eén daarvan is dat het ontspanning brengt. En dat is precies wat je huid nodig heeft om gezond en in balans te blijven. 
Bij stress maak je het hormoon cortisol aan. Dat is op korte termijn nuttig, maar chronische stress is ongezond, ook voor je huid. 
Stress veroorzaakt namelijk vaak een gevoelige huid.
 
Goede doorbloeding
 
Naast dat Kundalini yoga stress vermindert waar dus ook je huid blij van wordt, bevordert een yogales ook je doorbloeding. 
De verhoogde bloedtoevoer levert je lichaam, en dus ook je huid, een grotere hoeveelheid zuurstof en voedingstoffen op. 
Het resultaat: een mooie ‘glow’.
 
Drie houdingen Kriya's voor een mooie huid
 
Vooroverbuigingen
 
Liefdevolle overgave aan een godheid, het levensmysterie of de liefde  die oefenen we in de yoga met vooroverbuigingen. 
Maar even héél nuchter bekeken: we sturen er ook extra bloed mee naar ons hoofd, wat goed is voor een frisse blos. Hoewel er geen medisch bewijs is dat je bloedsomloop er blijvend van verbetert, helpt deze houding je wel ontspannen. En juist die ontspanning kan huidproblemen voorkomen.
 
De (Simhasana)
 
Dit is eigenlijk een oefening voor een gezonde keel en mond. Maar ze bevordert ook de bloedtoevoer naar je gezicht, verstevigt de kaaklijn en hals en ontspant het gezicht. Het gaat zo: je zit geknield, met je handen op je knieën, in Virasana. Leun wat voorover. Dan kantel je je hoofd naar achteren, open je wijd je mond en steek je je tong zo ver als je kunt naar buiten. Kijk helemaal omhoog en adem diep uit en in. Focus op het uitsteken van je tong waardoor je hals en de onderkant van je gezicht aanspannen. Let er wel op dat je je voorhoofd niet te veel aanspant bij het omhoogkijken, want daarvan kun je juist rimpels krijgen.
 
(Kaki Mudra)
 
We kennen allemaal wel de mudra’s (symbolische gebaren) voor de handen, maar ze zijn er ook voor je gezicht. Aan elk mudra wordt een bepaalde werking toegeschreven. De Kraaienbek heeft de indrukwekkende bijnaam ‘Vernietiger van alle ziekten’ en zou ook goed zijn voor de gezichts- en nekspieren en de huid. Om hem te doen, moet je even niet mooi willen zijn, want de Kraaienbek gaat zo: je duwt je kin naar voren, maakt met je lippen een spits ‘bekje’ en ademt vrij intens door je mond, alsof je zuurstof drinkt.
 
Meer hierover wordt in de Volledige KYTT docententhuisopleidng behandeld.
Namasté