Hart openen met Kundalini Yoga

Diepe meditatie om het hart te openen

Ga zitten in een meditatiehouding. Houd je armen opzij parallel aan de grond. Je onderarmen houd je recht omhoog met je handen in de Gyan Mudra. Je handpalmen zijn naar voren gekeerd. 

Adem in en doe de Mula bhanda. Zing nu 16 keer de mantra Ham op één uitademing. De 'a' wordt uitgespoken als de 'u' in het Engelse woord bus. De klank zit tussen een 'u' en een 'a' in. 

  • Adem 4 keer langzaam in en uit.
  • Adem nu diep in enzing de mantra Ham 20 keer op één uitademing. 
  • Adem 4 keer langzaam in en uit.
  • Adem diep in en zing de mantra Ham 24 keer op een uitademing. 

Laat je armen langzaam zakken en rust uit met je armen ontspannen op je knieen. 

Uitleg KYTT Docenten Meditatie

Ham betekent: Wij het totale universum. We openen deze mantra direct het hartcentrum. Zing voordat je met oefene begint 3 keer de mantra Ong Namo uru Dev Namo. 

Zo ook als de begin mantra. Hoe dit verder zal gaan zal in de KYTT Level 1, 2, 3 en de master thuisopleiding verder en dieper behandeld worden. 

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>