Kundalini Yoga is goed voor het hart!!

PGIMER-studie toont het effect van Common Yoga Protocol op fysiologische, biochemische en neuro-cognitieve parameters, vindt dat asana's HDL kunnen verhogen, LDL kunnen verlagen en goed werken bij vrouwen. Yoga kan dan een kosteneffectieve aanpassing van de levensstijl zijn om HVZ te voorkomen, zegt prof. Akshay Anand, verantwoordelijke, CCRYN Yoga Centre, BGA.

Het is bewezen dat yoga inderdaad goed is voor je cardiovasculaire gezondheid. Een maand yoga verhoogde goede lipiden (HDL) en verminderde slechte (LDL) bij mensen die net de routine in hun dagelijks leven hadden overgenomen, volgens een laatste studie van PGIMER, Chandigarh. Niet alleen dat, de resultaten toonden aan dat men op 35-jarige leeftijd maximaal kan profiteren van asana's.
 
Dit is de eerste studie van PGIMER over het Common Yoga Protocol (CYP) en is door vakgenoten beoordeeld. Getiteld "Yoga als preventieve interventie voor hart- en vaatziekten en geassocieerde comorbiditeiten", werd deze maand gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Public Health.

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>