Kundalini Yoga Mantra

Hier vindt u de uitleg over de mantra oftewel de begin mantra van KUNDALINI YOGA

ONG NAMO GURU DEV NAMO

De uitspraak van de mantra is als volgt:

ONG (scheppend bewustzijn. De 'O' klank is al in bos en duurt in verhouding tot de NG klank kort.

De NG klank is lang en is nasaal. De klank trilt na in het gehelte.

NAMO (eerbiedig groeten of buigen voor). De klank 'NA'is kort, de klank 'MO' wordt langer aangehouden. De klank komt vanuit je buikstreek.

GURU (de wijsheid die je van donker naar licht brengt). Deze klank komt vanuit de borstkas, het gebied van hart en longen. Je zing de klank vanuit je hart. Spreek de mantra uit als Goeroe. GU (donker) zing je kort. RU (licht) zing je iets langer. 

DEV (op God gelijkend, volkomen helder). Resoneert in het gebied van de keel en de neusholte. Het zingen van deze klank verbindt de kracht van het keelchakra, het vermogen te kunnen luisteren en te begrijpen, met de krahct van de intuitie van het derde oogpunt. 

Je zint 'deev',. Dit wordt een beetje hoger gezongen dan de andere klanken. 

NAMO (eerbiedig groeten of buigen voor). De klank 'NA' is kort, de klank 'MO' wordt langer aangehouden. De klank komt vanuit de buikstreek.

Wanneer je het zingen van de mantra op ééén uitademing moeilijk vindt, zing je eerst ONG NAMO en, nadat je een beetje ecxtra lucht hebt ingademd, GURU DEV NAMO.

Verdere uitleg zal behandelt worden in de opleiding.

Inschrijven: www.kundaliniyogaopleiding.nl/inschrijven-kundalini-yoga-teacher-training/

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>