Waarom afvallen met Diabetes niet lukt?

We horen vaak ik wil afvallen maar het lukt niet omdat ik diabetes heb. Vaak gebeurt het dat je echt aan alles denkt gezond eten, sporten, maar dan toch blijven stil staan op de weegschaal. Hoe frusterend is dat? Het is echt verschrikkelijk. Door weerveranderingen hebben diabetes een sterk invloed op de suiker spiegel. Hierdoor kunnen de waardes enorm gaan schommelen. Bij kou kunnen we makkelijker afvallen dan wanneer het mooi weer is. De suikerwaarde reageert sterk met warm weer. Dan moeten we algaug iets meer koolhydraten bij eten zodat je geen hypo krijgt. En vervolgens weer meten. Nou worden we vaak overspoeld door mails van mensen die ook de yoga opleiding volgen ook vanuit het buitenland waar een ander klimaat heerst. Hier als Diabetes moeten we dan sterk rekening mee houden dat je een uur voor de yoga hebt gegeten zoals een boterham. En na de yoga even moeten meten of we nog iets van langzame koolhydraten bij moeten eten of drinken. Dan hoor ik je denken maar ik wil afvallen zo lukt het nooit. 

Het is vaak inderdaad moeilijk maar niet onmogelijk. We raden je aan om in de ochtend je Kriya's beoefend en niet in de avond. Op deze manier heeft het lichaam de hele dag de tijd om de waardes in balans te houden zonder pieken of dalen. En ook zonder dat je extra bij moet eten inverband met eventueel hypo's. Let wel bij extreem warm weer extra meten echt wel moet en ga nooit zonder druivensuiker en langzame koolhydraten de deur uit. 

Vergeet ook niet om op vaste tijden te eten neem bijvoorbeeld een goed en regelmatig schema aan we zullen hieronder vermelden hoe je bloedsuiker het gehele jaar het beste stabiel blijft. 

Ontbijt 8.00 Goed ontbijt waar eiwit in zit

11.00 Fruit

14.00 Warm eten de helft

17.00 Broodje of kwark of 1 stuk fruit

19.00 Warm eten de ander helft

21.00 2 langzame koolhydraten koekjes met thee mag diabetic jam op.

Veel drinken, Water met citroen, Herbal thee, Koffie zonder suiker

Zit je toch met overige vragen tijdens dieten met de Kundalini Yoga opleiding weet dan wel dat al onze leraren volledig dieet therapeuten zijn om jouw te helpen.

 

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>