Wat zijn Mudra's? Wanneer gebruik je Mudra's?

Wat zijn Mudra's? Wanneer gebruik je Mudra's? Maar voornamelijk wanneer gebruik je Mudra's?

MUDRA’S, DE BETEKENIS VAN HANDGEBAREN
Bij de Kundalini yogasessie komen er veel termen en begrippen voorbij. Deze zijn vaak gekoppeld aan bewegingen, zoals bij bepaalde handgebaren, mudra’s. Wij leggen uit wat het betekent en geven 4 voorbeelden van veelvoorkomende mudra’s.
 
Symbolische houding van de hand
Mudra komt uit de Indiase cultuur en betekent gebaar of zegel, vaak is dat een symbolische houding van de hand. Het kan worden uitgevoerd met één of twee handen. Mudra’s worden gezien als de brug tussen de kosmische, universele energie en de energiestromen in je lichaam. Organen worden geactiveerd doordat je bepaalde vingers tegen elkaar aanhoudt. Daarnaast kan het ook je bewustzijn en concentratie versterken of je levenshouding en emoties beïnvloeden.
Maar je kan een Mudra ook los van de yoga uitvoeren zoals bij ondersteuning van: hoofdpijnklachten, menstruatieklachten, stimuleren van gewicht verlies, trauma verwerking, oorpijn, en nog veel meer.
 
Iedere vinger heeft een eigen betekenis:
- Duim: wilskracht, element: vuur
- Wijsvinger: ego en expansie, element: lucht
- Middelvinger: geconditioneerde energie en stabiliserende kracht, element: hemel
- Ringvinger: kracht van het individu, element: aarde
- Pink: intellect en zaken, element: water

 

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>