De Online Nummer 1 Kundalini Yoga Docenten Thuisopleider van Nederland en België

ROSS - KYTT NL-BE

P/D
Instituut SSMHG/ROSS/KYTT
Eindhoven, Amsterdam
yogaopleiding@outlook.com

Voor vragen - Direct contact

Klantenservice ROSS
Beschikbaar NL-Be 9.00/21.00
Maandag t/m Zaterdag
Whatsapp service: 0036-205605112
yogaopleiding@outlook.com

Nieuw Yogi Thee maken

Nieuw 7 Verschillende Yoga Vormen als Thuisstudie. Ontdek de vele voordelen van veelzijdig Yoga Docent worden.
Kundalini Yoga is een geweldige yoga vorm die door het ROSS gegeven wordt. Met de vervolgopleiding Kundalini Yoga Master en de nieuwste Kundalini Yoga Zwangerschap Yoga die alleen te volgen is bij het ROSS. Maar wat biedt het ROSS nog meer en welke yoga vormen? Hoe geweldig is het als je...
Het oefenen van de vuurademhaling
De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één
Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
Onderdelen 1 - 3 van 3

Yogi Thee maken

Yoga, Thee, Extra Energie

Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels een lifestyle geworden. Een lifestyle waarin de zorg van lichaam en geest centraal staat. Zo is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, mediteert, yoga houdingen beoefent, op je ademhaling let en gezonde eet- en drinkgewoontes hebt.

Het drinken van een kopje heerlijke thee sluit hier mooi bij aan. Thee kun je altijd en overal drinken, maar na een yogales smaakt deze extra lekker. Drinken na een yogales is belangrijk om je vochtpeil weer op orde te brengen en vrijgekomen afvalstoffen weg te spoelen. Na een yogales staat er daarom altijd een kopje thee voor je klaar. Yoga en thee, een warme combinatie!

 

Yogi-thee zelf maken

Je kunt Yogi Tea voorverpakt, los of in theezakjes kopen, en zelfs in verschillende smaken, maar voor de meest typische, uitstekende, beste ervaring van yogi-thee, stel je eigen kruiden samen en maak de thee helemaal opnieuw! Hieronder volgt het originele recept net zoals het Indiase volk dat ook doet. Afmetingen kunnen variëren naar uw smaak. Pas op dat u er niet te veel kruidnagel of kaneelstokjes in doet.

Yogi Orgineel Recept

Je kunt Yogi Tea voorverpakt, los of in theezakjes kopen, en zelfs in verschillende smaken, maar voor de meest typische, uitstekende, beste ervaring van yogi-thee, stel je je eigen kruiden samen en maak je het helemaal opnieuw! Hieronder volgt het originele recept van de Yogi Teachers.
Afmetingen kunnen variëren naar uw smaak. 
Pas op dat u er niet te veel kruidnagel of kaneelstokjes in doet.
 
Tot 3 dl. of kokend water toevoegen: 
20 hele kruidnagels, 
20 hele groene kardemompeulen (je kunt ze openen)
20 hele zwarte peperkorrels
5 stokjes kaneel
 
Blijf 15-20 minuten koken,
Voeg dan 1/4 theelepel zwarte thee toe.
Voeg na een of twee minuten toe:
1/2 kopje koude melk per kopje van de resterende vloeistof
 
Wanneer het weer kookt, haal het dan onmiddellijk van het vuur. (Let goed op zodat het niet overkookt.) Zeef en serveer met honing naar smaak, indien gewenst. De zwarte peper is een bloedzuiverend middel, de kardemom is voor de dikke darm, de kruidnagel voor het zenuwstelsel en de kaneel voor de botten. De melk helpt bij de gemakkelijke assimilatie van de kruiden en voorkomt irritatie van de dikke darm. De zwarte thee fungeert als een legering voor alle ingrediënten, waardoor een nieuwe chemische structuur ontstaat die de thee zowel een gezonde als naar een heerlijke drank maakt. Silcew van de verse gemberwortel kan ook worden toegevoegd, vooral als je verkouden bent, herstellende bent van de griep of gewoon extra energie wilt.

 

Golden Milk

Golden milk. De vegan ‘melk’ wordt op smaak gebracht met specerijen die stuk voor stuk geweldige effecten op je lichaam zouden hebben.
 
INGREDIËNTEN
500 ml plantaardige melk (amandel of kokos bijvoorbeeld)
2 tl kurkuma
1 tl kaneelpoeder
1/2 tl gemberpoeder
versgemalen zwarte peper, naar smaak
5 kardemompeulen
 
Kurkuma
De kurkuma geeft de golden milk z’n gouden (oké, gele) kleur en is ook nog eens ontzettend gezond. Zo werkt het ontstekingsremmend en zit het vol met anti-oxidanten. Ook wordt er gember toegevoegd en wat zwarte peper, een pittig drankje dus. In principe heb je dan de meest basic versie van de gouden drank, wij voegen ook wat kardemom en kaneel toe voor extra smaak.
 
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten en verwarm ca. 3-5 minuten in een steelpannetje. Haal de kardemompeulen eruit en serveer direct.

Gember Thee

Gemberthee
Goed voor iedereen! Mannen, vrouwen en kinderen. Vooral handig voor vrouwen om te drinken voor energie tijdens de menstruatie. Snijd ongeveer een vingerlengte gemberwortel (verkrijgbaar in de productenafdeling van supermarkten) in plakjes en kook ongeveer 10 minuten in ongeveer 1 liter water. Je hoeft de gember niet eens te schillen. Zeef dit, zoet naar smaak (of niet) voeg melk (of niet) toe, en drink warm. Gebruik honing of ahornsiroop. alles behalve witte suiker! Dat zou het hele doel van de gemberthee tenietdoen. Gemberwortel levert extra energie aan de zenuwcentra in de wervelkolom.