Is Kundalini Yoga een Religie?


Kundalini Yoga is geen religie. Kundalini Yoga is een heilige wetenschap. Het is heilig omdat, het handelt met de G.O.D "G" datgene wat genereert, "O" dat wat het is "D" organiseert dat zorgt voor vernietiging en healing. Het is wetenschappelijk omdat het een technologie biedt, een methode waarmee iedereen die het beoefent de goddelijke identiteit van binnen kan gaan voelen en ervaren. De manier waarop je ervoor kiest om G-O-D te aanbidden is voor jouw een religie Kundalini Yoga vereist GELOOF.
 
Als beoefenaars hoeven we ons niet aan een bepaald geloof te houden of zijn we verplicht religieuze rituelen zoals doopfeesten of bar mitswa na te leven. Er wordt ons niet gevraagd om in God te geloven, om georganiseerde erediensten bij te wonen of om specifieke gebeden te leren.

En toch is de, Patanjali's Yoga Sutra, een oude tekst waarnaar tegenwoordig veel wordt verwezen in de yogalessen, presenteert duidelijk een morele code voor yogi's om te volgen en schetst het pad naar een mystieke staat van verlichting, bekend als samadhi, of vereniging met het Goddelijke. De yogatraditie erkent ook het pad van bhakti yoga, de tak van yoga waarvan de aanhangers zich wijden aan een persoonlijke vorm van God. Haar praktijken omvatten het zingen naar de goden, het opzetten van altaren en zelfs het bidden.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief:

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>