Mantra's

Wat zijn Mantra's?

Mantra's zijn helende klanken met een diepe werking op geestelijk en lichamelijk niveau. Ze resoneren in ons lichaam op een voelbare manier, ons hele lichaam wordt door een gezongen mantra als een instrument bespeeld. Dat is aangenaam en ontspannend voor alle organen en energiesystemen in het lichaam. Mantra's werken op onze geest, op ons denken. Dit wordt ook duidelijk als we het woord mantra, dat uit het Sanskriet komt, vertalen. De eerste lettergreep 'man' betekent het vermogen om te denken. Het Sanskriet woord 'man' is verwant aan het engelse woord 'mind'. De tweede lettergreep, 'tra', betekent zowel 'projectie' als 'protectie'.

Projectie

Het uitzenden van gedachtegolven, kiezen voor bepaalde gedachtegolven. Daarmee wordt bedoeld dat een mantra onze gedachten op een bepaalde golflengte afstemt. Als je bijvoorbeeld een probleem hebt waar je steeds aan moet denken, kun je een mantra kiezen die je eraan herinnert wie je werkelijk bent. Je hebt een probleem, je bent geen probleem. De mantra Sat Nam is heel geschikt in dit geval. Je denkt 'Sat' bij de inademing en 'Nam' bij de uitademing. Je ademt rustig in en uit. Een langzame ademhaling is op zichzelf al goed om rustig te worden. De mantra Sat (waarheid) Nam (naam, indentiteit) brengt je tot rust, je gaat je beter voelen. Het probleem is nog niet opgelost, maar jezult er waarschijnlijk frisser tegenaan kijken en erop vertrouwen dat er een oplossing komt. 

Je beschermen tegen negatieve gedachten. Door het gebruiken van een bepaalde mantra kun je jezelf beschermen en kun je je afschermen voor gedachten die je niet wilt. Een mantra kan binnen jezelf herhaald worden, zoals de veelgebruikte manta Sat Nam. Je kunt bij de inademing Sat denken en bij de uitademing Nam. Nam wordt als het Nederlandse naam uitgesproken. Er zijn veel verschillende soorten mantra's die je voor verschillende doelen kunt gebruiken. Het is geod om te weten wat een mantra betekent en wat de uitwerking van de mantra is.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief:

Nieuw Yogi Thee maken

Het oefenen van de vuurademhaling

De vuurademhaling is een basisademhaling die gebruikt worden bij Kundalini yoga.  Deze ademhaling heeft een helend en kalmerend effect op lichamelijk en geestelijk niveau. De gunstige uitwerkingen van de vuurademhaling bij regelmatige beoefening zijn:  Er worden gifstoffen uit de longen...
>

Yogi thee voor extra energie en het zuiveren van het lichaam in één

Yoga, Thee, Extra Energie Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels...
>