Intermittent fasting Kundalini Yoga

10-03-2023

Intermittent Fasting met de lerarenopleiding Kundalini Yoga is wereldwijd enorm populair. Het is een doeltreffende manier te zijn om gewicht te verliezen. Bij intermittent Fasting wissel je korte periodes van eten af met periodes van vasten om effectief af te vallen. Veel sterren in Hollywood en fitnessgoeroes zijn super enthousiast over intermittent fasting. 

Je valt in korte tijd veel af en hoeft niet veel te veranderen aan je eetpatroon. Het afvallen gaat zo vele malen sneller dat er wel aanbevolen wordt om naast het afvallen te blijven bewegen. Zo zal het loszittend vel niet gaan hangen. Je bent niet de hele dag met eten bezig als je naast Intermittent Fasting ook nog eens aan Kundalini Yoga doet. 

Je bent optimaal met je geest en lichaam bezig. Maar wat is intermittent fasting?Intermittent fasting is een eetpatroon, waarbij eten wordt afgewisseld met (een periode van) vasten. Het zegt helemaal niets over het soort eten dat je mag eten. Het heeft dus niets te maken met een dieet. Maar waar zegt het dan wel iets over? Over wanneer je mag eten. Vasten; jezelf onthouden van eten

Klinkt moeilijk en niet leuk. 

Toch is het best makkelijk. Wanneer je met intermittent fasting begint, besef dan dat je eigenlijk al begonnen bent. Gedurende de uren die je slaapt, is je lichaam al aan het vasten, want je eet niets. Het uitbreiden van de uren die je vast is daardoor minder moeilijk. Wat moet je doen?

Hoe werkt intermittent fasting? Gelukkig pas je het makkelijk toe op je dagelijks leven. Je hoeft namelijk geen speciale gerechten te bereiden of rekening te houden met allerlei voedingsmiddelen die je niet mag eten. Je kan gewoon blijven eten, wat je gewend bent te eten. Het enige verschil is het tijdsbestek waarin je eet. 

Normaal zou je verspreid over de dag eten, bij intermittent fasting eet je binnen het tijdsframe van 6-8 uren. Door dit tijdsframe waarin je wel gewoon mag eten, is het het hongergevoel nihil. Verrassend genoeg went je lichaam hier snel aan. Mensen geven aan dat ze zich energieker voelen en beter in hun vel zitten wanneer ze zo nu en dan een periode vasten. De resultaten zijn goed! Het zijn dezelfde resultaten die je ook terugziet bij een detox kuur.