Zelf Yogi Thee Maken

Yogi Thee Maken

Yoga, Thee, Extra Energie

Naast de extra energie door de warme drank krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de gedroogde theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels een lifestyle geworden. Een lifestyle waarin de zorg van lichaam en geest centraal staat. Zo is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, mediteert, yoga houdingen beoefent, op je ademhaling let en gezonde eet- en drinkgewoontes hebt.

Het drinken van een kopje heerlijke thee sluit hier mooi bij aan. Thee kun je altijd en overal drinken, maar na een yogales smaakt deze extra lekker. Drinken na een yogales is belangrijk om je vochtpeil weer op orde te brengen en vrijgekomen afvalstoffen weg te spoelen. Na een yogales staat er daarom altijd een kopje thee voor je klaar. Yoga en thee, een warme combinatie!


YOGI-THEE ZELF MAKEN

Je kunt Yogi Tea voorverpakt, los of in theezakjes kopen, en zelfs in verschillende smaken, maar voor de meest typische, uitstekende, beste ervaring van yogi-thee, stel je eigen kruiden samen en maak de thee helemaal opnieuw! Hieronder volgt het originele recept net zoals het Indiase volk dat ook doet. Afmetingen kunnen variëren naar uw smaak. Pas op dat u er niet te veel kruidnagel of kaneelstokjes in doet.YOGI ORGINEEL RECEPT

Je kunt Yogi Tea voorverpakt, los of in theezakjes kopen, en zelfs in verschillende smaken, maar voor de meest typische, uitstekende, beste ervaring van yogi-thee, stel je je eigen kruiden samen en maak je het helemaal opnieuw! Hieronder volgt het originele recept van de Yogi Teachers.

Afmetingen kunnen variëren naar uw smaak.

Pas op dat u er niet te veel kruidnagel of kaneelstokjes in doet.

Tot 3 dl. Of kokend water toevoegen:

20 hele kruidnagels,

20 hele groene kardemompeulen (je kunt ze openen)

20 hele zwarte peperkorrels

5 stokjes kaneel

Blijf 15-20 minuten koken,

Voeg dan 1/4 theelepel zwarte thee toe.

Voeg na een of twee minuten toe:

1/2 kopje koude melk per kopje van de resterende vloeistof

Wanneer het weer kookt, haal het dan onmiddellijk van het vuur. (Let goed op zodat het niet overkookt.) Zeef en serveer met honing naar smaak, indien gewenst. De zwarte peper is een bloedzuiverend middel, de kardemom is voor de dikke darm, de kruidnagel voor het zenuwstelsel en de kaneel voor de botten. De melk helpt bij de gemakkelijke assimilatie van de kruiden en voorkomt irritatie van de dikke darm. De zwarte thee fungeert als een legering voor alle ingrediënten, waardoor een nieuwe chemische structuur ontstaat die de thee zowel een gezonde als naar een heerlijke drank maakt. Silcew van de verse gemberwortel kan ook worden toegevoegd, vooral als je verkouden bent, herstellende bent van de griep of gewoon extra energie wilt.


Golden Milk
Golden Milk

Golden Milk

Golden milk. De vegan 'melk' wordt op smaak gebracht met specerijen die stuk voor stuk geweldige effecten op je lichaam zouden hebben.

INGREDIËNTEN

500 ml plantaardige melk (amandel of kokos bijvoorbeeld)

2 tl kurkuma

1 tl kaneelpoeder

1/2 tl gemberpoeder

Versgemalen zwarte peper, naar smaak

5 kardemompeulen

Kurkuma

De kurkuma geeft de golden milk z'n gouden (oké, gele) kleur en is ook nog eens ontzettend gezond. Zo werkt het ontstekingsremmend en zit het vol met anti-oxidanten. Ook wordt er gember toegevoegd en wat zwarte peper, een pittig drankje dus. In principe heb je dan de meest basic versie van de gouden drank, wij voegen ook wat kardemom en kaneel toe voor extra smaak.


Gember Thee
Gember Thee

Gemberthee

Goed voor iedereen! Mannen, vrouwen en kinderen. Vooral handig voor vrouwen om te drinken voor energie tijdens de menstruatie. Snijd ongeveer een vingerlengte gemberwortel (verkrijgbaar in de productenafdeling van supermarkten) in plakjes en kook ongeveer 10 minuten in ongeveer 1 liter water. Je hoeft de gember niet eens te schillen. Zeef dit, zoet naar smaak (of niet) voeg melk (of niet) toe, en drink warm. Gebruik honing of ahornsiroop. Allesbehalve witte suiker! Dat zou het hele doel van de gemberthee tenietdoen. Gemberwortel levert extra energie aan de zenuwcentra in de wervelkolom.


Kundalini yoga is een ongelooflijk goede yoga vorm omdat het beweging is met de juiste de daar bijhorende ademhaling. Door middel van snelle bewegingen en lange houdingen is Kundalini al eeuwen oud ontworpen. Je hartslag zal verhogen, je spieren te versterken en uithoudingsvermogen op te bouwen, en om je flexibiliteit en balans te verbeteren met...