Tien lichamen

Tien lichamen en de werking tijdens Kundalini Yoga

Ten Bodies

We weten dat we een fysiek lichaam hebben. We kunnen het zien, aanraken, voelen en andere mensen ook (als we dat toestaan). Maar de meesten van ons zijn zich er niet van bewust dat we andere lichamen hebben, die even echt zijn, zo niet meer. Het grappige is dat we ons zo sterk identificeren met ons fysieke lichaam, dat we vooral in fysieke termen aan onszelf denken. Het lijkt alsof het fysieke lichaam de focus wordt van onze hele identiteit. Hoe belangrijk en waardevol het fysieke lichaam ook is, het is niet wie we zijn, want wie we zijn, ons essentiële zelf, waarmee we geboren zijn, en toch weet je dat je nog steeds jezelf bent. 

Omdat dit praktisch het hele punt is. Om het keer op keer te herhalen. 'jij' bent niet van jouw lichaam van geest. Je bent veel duurzamer dan dat. Sat Nam wordt niet geboren met een gewicht van zes pond negen ons, groeit tot 120 pond, Sat Nam krijgt geen mazelen, gaat niet door de menopauze of maakt zich geen zorgen over een droge huid. Sat Nam is je eeuwig ware identiteit. Het is wie je bent, wie je was en wie je zult zijn, nu en voor altijd. Waarheid is je identiteit. 

1. Zielslichaam

Het eerste lichaam is het zielenlichaam. Het is je allerbeste vriend. Het is Gods licht dat in je hart leeft. Het ziele lichaam sterft nooit. Het gaat voor altijd met je mee. Het is een goed idee om er zo snel mogelijk kennis mee te maken en voortdurende communicatie te ontwikkelen. De beste tijd om het gesprek op gang te brengen is tijdens de sadhana in de ochtend. 

2. De negatieve geest beschermt je door je te waarschuwen wat het gevaar of verlies in welke situatie dan ook kan zijn. 

3. De positieve geest inspireert je door je te vertellen wat de mogelijke winst, het voordeel voor jou is, in elke situatie. 

4. De neutrale geest luistert naar de intellectuele input van zowel de negatieve geest als de positieve geest en leidt je vervolgens tot de beste beslissing, gebruikmakend van onbevooroordeelde intuïtieve kennis. Wanneer je buiten jezelf wilt reiken, reik dan uit met je Neutrale Geest. Het is een zeer gracieus, prachtig geheim van succes. 

5. Fysieke lichaam

Het fysieke lichaam is aan je gegeven zodat je volledig kunt deelnemen aan het leven op deze planeet. Het is een tempel voor God om in te wonen terwijl Hij door jouw ogen ziet en hoort door jouw oren. Je hebt het fysieke lichaam gekregen zodat God het kan ervaren en ervan kan genieten. Zijn creatie. Het fysieke is een evenwichtspunt tussen hemel en aarde. De sleutel tot het perfectioneren van het fysieke lichaam is balans: balans in voeding, balans in voeding, balans in lichaamsbeweging, balans in werk, spel en rust. Het is altijd verstandig om extremen te vermijden. Wees niet lui en wees niet fanatiek. 

6. Boog lichaam

Het booglichaam is een energielijn die in een boog van oortip naar oortip gaat. Het wordt soms uw "hallo" genoemd. Dit spirituele lichaam projecteert wie je bent op andere mensen zonder dat er een woord wordt gesproken. Het beschermt je ook tegen negatieve energie die op jou gericht is. Heb je ooit iets gevoeld en je omgedraaid om iemand naar je te zien staren? Dat is een ervaring van uw achterover leunen in actie. 

7. Aura lichaam

Het auralichaam is een bol van elektromagnetische energie die het fysieke lichaam omringt. Het kan zich in elke richting tot drie meter uitstrekken. Dit lichaam beschermt je en geeft je ook de mogelijkheid om jezelf en anderen te verheffen. Sommige mensen kunnen het auralichaam zien als een veld van stromend gekleurd licht. Misschien heb je het auralichaam ervaren toen je in de buurt van iemand was en je gewoon voelde dat het energieveld van hun aura in wisselwerking stond met het onze, het verheft ons automatisch. (Onthoud: "spiritualiteit kan niet worden onderwezen, het moet worden opgevangen, zoals de mazelen. Je krijgt het van iemand die het heeft.") 

8. Pranisch lichaam

Het pranische lichaam regelt de ademhaling en neemt Prana, de levensenergie van het universum, in zich op. Het pranische lichaam geeft je energie, moed, controle over je geest en helende kracht. Als je ademt, voed je je pranische lichaam. Terwijl je pranayam beoefent, ervaar je de uitbreiding van de kracht van je lichaam. 

9. Subtiel lichaam

Het subtiele lichaam geeft je de mogelijkheid om de subtiliteit van het leven te begrijpen en te beheersen. Het kan je helpen begrijpen wat er om je heen gebeurt en hoe dingen werken. Die mensen die zich gemakkelijk op situaties kunnen afstemmen of als bij toverslag nieuwe vaardigheden kunnen oppikken, hebben een Subtiel lichaam ontwikkeld. Zoals de Magic Tantric, heeft Yogi Bhajan uitgelegd dat hij altijd lesgeeft met zijn subtiele lichaam. We hebben de projectie van zijn krachtige aanwezigheid ervaren tijdens zijn witte tantrische yoga. Hoewel zijn fysieke lichaam er misschien niet is, is zijn subtiele lichaam zeer zeker aanwezig en actief betrokken bij ons. 

10. Stralend lichaam

Een stralend lichaam geeft je spirituele royalty en uitstraling. De kracht van het stralende lichaam zal je moedig maken bij elk obstakel. Goede dingen worden naar je toe getrokken door een ontwikkeld en krachtig stralend lichaam. Op een praktisch niveau wordt gezegd dat mensen met goed ontwikkelde, stralende lichamen "charisma" hebben. Hun aanwezigheid werkt voor hen voordat ze één woord zeggen. De vrijwel "glans".