Uitleg Kundalini Yoga

Uitleg Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is de oorsprong van alle bestaande yoga en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kundalini Yoga is een actieve vorm van Yoga waarbij je direct kunt ervaren wat de oefening voor je doet. De dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken en creatieve meditaties, je voelt je na al een paar lessen vitaler, meer flexibel, alerter en meer in balans met lichaam en geest. 

De oude techniek is vanuit de Sikh traditie mondeling doorgegeven, in 1960 overgebracht naar het westen door de Guru vanuit de Sikh Traditie, meester in de Kundalini Yoga en Witte Tantra. Voor wie is het bedoeld? Kundalini yoga kan door iedereen worden beoefend. Het is ontworpen voor actieve mensen met verantwoordelijkheden op school, werk, familie, vrienden. Yoga werkt direct op je zenuwstelsel als het klierensysteem, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart wordt. 

Naast de lichamelijke effecten, van het rekken van de spieren, het versneld afvoeren van gifstoffen en diepe ontspanning, kan de Kundalini Yoga inzicht geven in emotionele blokkades en angsten. Je wordt je bewuster van je acties en de gevolgen die je onderneem. Met het bewustzijn kun beter communiceren en je helpen bij:

 • Het herkennen en reduceren van stress het opnemen van de fysieke en mentale flexibiliteit diepere ontspanning.
 • Het in balans brengen van het zenuw en klierstelsel.
 • De verbetering van persoonlijke communicatie.
 • Het zenuw en klierstelsel.
 • De verbetering van persoonlijke communicatie het stimuleren van creativiteit.
 • Het tegengaan van slapeloosheid, hoge bloeddruk en cholesterol, depressiviteit en PMS.
 • Ondersteunen van chronische ziektes.

Meester je energie of jouw energie meestert jou. 

Kundalini energie is jouw creatieve potentieel als mens. Kundalini yoga is de yoga van het bewustzijn waarbij je de energie in je zenuwstelsel en klieren systemen, zeer gevoelig en effectief in het wuivende zelfs de meest subtiele energie is. Daarbij je kunt meedrijven in de golf van energie. Door de kracht van directe ervaring zou het universum, geen scheiding, van deze waarheid te stralen. 

In Kundalini wordt de hele wezen herkend. 

Kan je je zelf doen oefeningen voor de grote lichaamssystemen, organen of structuren, voor het subtiele energieke systeem zoals de centra van de energie chakra's en nadi's de energiekanalen, als ook voor specifieke emoties, gedachten en ervaringen. Kundalini oefeningen worden gedaan van sets die Kriya's genoemd worden. De oefeningen in een Kriya bestaan uit houdingen, adem en geluid die worden gedaan op specifieke manieren, in specifieke orders, met specifieke termijnen voor een specifiek doel. De meesten van ons hebben niet geleerd hoe we goed kunnen ademen.

Het lijkt net als een gegeven aangezien dat wij eigenlijk niet bewust zijn voor het ademproces. De meesten van ons lopen rond met een ademhaling korte ondiepe ademhaling in de bovenste borst. De adem worden zelfs ondieper in tijden van stress. Hoe kan je het beste ademen dat is het hoofdonderdeel van Kundalini Yoga. Kundalini Yoga is de oorsprong van alle bestaande yoga en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kundalini Yoga is een actieve vorm van Yoga waarbij je direct kunt ervaren wat de oefening voor je doet. 

De dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken en creatieve meditaties, je voelt je na al een paar lessen vitaler, meer flexibel, alerter en meer in balans met lichaam en geest. De oude techniek is vanuit de Sikh traditie mondeling doorgegeven, in 1960 overgebracht naar het westen door de Guru vanuit de Sikh Traditie, meester in de Kundalini Yoga en Witte Tantra. Het woord Yoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid' of 'samenbrengen'. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van Yoga. 

Veranderingen ten opzichte van vroeger zijn er zeker ook. Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie Asana's. Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze drukke 21e eeuw is Yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Het is daarom ook geen wonder dat Yoga de laatste jaren zo populair is. 

Balans Wie yoga beoefent, op wat voor niveau dan ook, brengt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Je zorgt ervoor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart.

Eenvoudig Mensen die onbekend zijn met Yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij Yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn er veel Asana's waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig zijn uit te voeren. 

Yoga werkt Yoga is voor iedereen. Voor kinderen, voor jongeren, zwangere vrouwen, volwassenen en ouderen. Iedereen doet het. Over de hele wereld. Waarom? Yoga werkt! Altijd.


De volgorde tijdens een Yoga sessie

 • De elementen van een Kundalini Yoga sessie zijn in een bepaalde volgorde afgewerkt.
 • Daardoor zijn de oefenreeksen in balans en kunnen ze hun effect optimaal ontplooien.
 • Een typische yogasessie bestaat uit Warming - up, Intunen, Kriya's, Diepe ontspanning, Meditatie en Afronding.
 • Iedere houding en beweging wordt begeleid door bewuste ademhaling en dat zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof binnenkomt.
 • Tijd
 • Effect
 • Meditaties en Mantra's
 • Yogische doel

Kundalini Yoga creëert verbinding, eenheid. Verbinding tussen lichaam en geest; eenheid met alles wat is. De illusie van gescheidenheid, waar het Ego steeds aan vast wil houden, valt weg. KRI (Kundalini Reiki Institute) Yoga brengt je thuis bij jezelf en dat is een goed vertrekpunt om contact te maken met een ander. Met behulp van yoga technieken kan je de verbinding met je partner te herstellen of verdiepen. Alleen al het simpele gegeven van samen ademen en ontspannen, bewegingen op elkaar afstemmen, in een ritme komen, zorgt voor harmonie. Krachtige partner meditaties uit de Kundalini Yoga creëren een energie-uitwisseling door aanraking, oogcontact en de vibratie van klanken (mantra). KYTT - ROSS nu volledig en complete KYTT Inc.-

Nederlandstalige Opleider Nederland en België Binnen en buiten Europa ook te volgen in Papieren of Download Versie.

Inschrijven Kundalini Yoga Docenten Thuisopleiding Level 1 Level 2 Level 3 + Het open boek examen

Inschrijven Kundalini Yoga Thuis opleiding volgens de leer vanuit de oorsprong en Yogi Sikh traditie inclusief Level 1 Level 2 Level 3+ Online Video's. Kundalini werkt vanuit een spirituele en geestelijke dimensie en heb altijd ervaren dat alles in de schepping doordrongen is van ziel, in de ban van bewustzijn.

We hebben de roeping aanvaard en gaan steeds verder in het contact met de zielsdimensie die je beseft dat hier de ware basis ligt van alles wat in de wereld aanwezig is.

Alles is opgebouwd uit inspiratie, spirit, geest, essentie, ziel.

En hoe je dat ervaart leer je allemaal tijdens de Kundalini Yoga Studie.