Prana Kracht

Prana Kracht en het beoefenen stap voor stap

De Kracht van Prana

Kundalini Yoga behandelt specifiek het krachtigste in het universum, de fundamentele levensenergie, Prana. Prana is de subatomaire energie, de levenskracht. Het was duizenden jaren bekend bij yogi's, lang voordat de wetenschappers het atoom splijten. Het is Prana die je bij elke ademhaling ontvangt. Dit is een van de machtigste dingen tijdens de Kundalini Yoga maar ook in het dagelijkse leven. Kundalini Yoga is het ontdekking pad van de bron van de Prana in ons, en leert ons hoe we die moeten gebruiken.

Prana is Sanskriet voor leven, de alomtegenwoordige universele levenskracht, het levensbeginsel op zich. Alle lichamen op alle niveaus worden van deze energie gevormd. De beheersing en geleiding van de Prana energie kan dan ook een beslissende invloed op lichaam en ziel betekenen. Pranyama betekent de verlengde adem, wat uit de oefening zelf begrijpelijk wordt. 

De oefening bestaat uit afzonderlijke stappen, die op elkaar voortbouwen. De nieuweling begint met stap 1 en werkt alle stappen af totdat hij de hele reeks beheerst. De ingeademde Prana heeft daarbij de gedaante van wit oplichtend glas dat de hel kosmos vult.

1, Om te beginnen wekt u met enkele ademhalingen de Alpha toestand op. Vervolgens verbindt u het inademen met de voorstelling dat daarbij Prana in uw lichaam binnenstroomt. U voelt hoe Prana in uw hele lichaam vloeit, tot in uw vingertoppen en tenen. Het doel van de oefening is bereikt als u de energie waarneemt. 

2, Nu gaat u een stuk verder. De Pranastroom wordt met behulp van de wilskracht bij het inademen langs de wervelkolom naar beneden gezogen. Dan houdt u de adem in. In deze fase laat u de energie enkele malenlangs de wervelkolom op en neer gaan. Door de sluitspier krachtig aan te spannen drukt u haar vanaf het stuitbeen naar boen. Om haar naar beneden te krijgen ontspant u de sluitspier weer en spant nu de halspieren aan. Bij het uitademen wordt telkens alleen lucht uitgeademd, de Prana blijft in het lichaam. In het begin kunt u deze oefening niet langer dan zeven ademhalingen laten duren, want ze leidt tot een sterke energetische ontlading waaraan uw lichaam eerst moet wennen. 

3, U leert nu de Pranaststroom doelgericht te leiden, waardoor ziekten te genezen zijn en geestelijke krachten tot ontwikkeling kunnen komen. Daarvoor wordt bij het inademen de energie in de zonnevlecht getrokken en daar tot een stralende bal gevormd. Bij het inhouden van de adem stuurt u deze bal naar een plek die versterking nodig heeft. Bij het uitademen laat u de bal daar achter. Ook hier zijn zeven ademhalingen voldoende.

Voor zelfgenezing stuurt u de pranabal naar de zieke plek en doordrenkt u hem met de voorstelling van gezondheid en herstel. Om geestelijk vermogens te krijgen leidt u de pranabal vanuit de zonnevlecht langs de wervelkolom naar de schedelbasis. Terwijl u de adem inhoudt, laat u dat gebied krachtig door de energie doorstromen en voegt er de wens aan toe dat u bijvoorbeeld helderziend, helderhorend of iets dergelijks bent. 


Leer Prana kennen
Leer Prana kennen

Ben jij klaar om je leven te veranderen? Voel je dat het tijd is om een grote stap te zetten naar meer vrijheid in je leven? Voel jij de roep naar een 'lichter' leven? Ben jij klaar om je oude overtuigingen achter je te laten en de processen aan te gaan met Kundalini yoga?

Dan is het leren van Prana een leerproces die de gehele kundalini yoga opleiding een rol zal maken.

Detoxen

Een maand voor aanvang van de retreat detoxen we je lichaam door een veganistisch of intermeting fasting dieet te volgen. Tijdens de opleiding en de beoefening zal het lichaam helemaal vernieuwen.

Kundalini yoga

In de ochtend zorgt Kundalini yoga ervoor dat je lichaam ontwaakt. De energie zal gaan stromen zodat de ademsessie die hierop volgt nog dieper kan gaan. Er is geen ervaring nodig, de oefeningen zijn makkelijk en aan te passen als er beperkingen zijn.

Ademsessies KYTT

De ademsessies in deze retreat zijn gericht op het loslaten van oude overtuigingen en beperkende gedachten die jou weghouden van het echt jezelf te kunnen zijn. Het is een effectieve bewezen methode om je lichaam te bevrijden.

Stilte en overgave is een must

Overgave van je mind is noodzakelijk in dit proces. Op de juiste manier van mediteren zal allemaal duidelijk worden in de opleiding.