Kundalini Hoofdband

Kundalini Hoofdband

Yoga hoofdband KYTT Jersey-katoen/ kant, wit. De mooie yoga hoofdbedekking is mooi evenals beschermend. Het kan helpen bij het richten van de energie, houdt het haar bij elkaar, zorgt voor een temperatuur evenwicht en ziet er gewoon geweldig uit. Gedurende de yoga, verbinden we energie en ervaring met een bron groter dan onszelf. In Kundalini Yoga, zoals in vele andere vormen van yoga, kunnen we ons hoofd bedekken om ons proces van innerlijke bewustwording te ondersteunen. Het heeft betrekking op onze tiende Poort aan de top van ons hoofd, dat is onze verbinding met het universum. 

Als yoga-leraar of healer kunt u veel energie van de klas of genezende behandeling ontvangen. Door uw hoofd te bedekken kunt u zichzelf beschermen tegen andere personen, processen en energieën van buiten naar binnen. De Kundalini yoga hoofdband is een comfortabele en trendy hoofdband die je overal kunt dragen. Het is geschikt voor yoga, meditatie en het dagelijks gebruik. Het is geweldig voor de yogaschool voor les nemen of lesgeven. Het is rustgevend met het gevoel dat een hoofdband je geeft.

Normale lengte. De maat is ongeveer: breedte 16 cm, lengte 21 cm.
Geschikt voor alle maten voor elk hoofd.


Waarom draagt een Sikh een tulband?
Om te begrijpen waarom Sikhs een tulband dragen, wat sinds de tijd van de eerste Sikh guru- guru Nanak deel uitmaakt van het geloof, moet de geschiedenis en de leringen van Sikh Guru´s bestudeerd worden.
Een Sikh draagt een tulband, omdat het een vereiste is voor zijn of haar geloof en daarnaast ook een uiting is van liefde en gehoorzaamheid aan de wensen van de vinders van hun geloof. De Sikh geschiedenis vertelt ons dat het dragen van een tulband al sinds de geboorte van het Sikh geloof plaatsvindt als middel om het voor Sikh's kesh- ongeknipt haar – te bedekken.


De tulband is een deel van de religieuze en etnische identiteit van Sikhs. Door zijn haar ongeknipt te behouden leeft een Sikh in eendracht met natuur. De tulband bedekt het ongeknipt haar is een brengt tot uiting dat een Sikh leeft volgens de wetten die door God zijn geschapen.


Door een tulband te dragen bindt een Sikh zich aan de verantwoordelijk om voor mensheid te zorgen. 

De acties van een tulband-dragende Sikh raken niet alleen hem. Door het dragen van een tulband vertegenwoordigt de Sikh de Guru en de gehele Sikh gemeenschap. Op deze manier vergroot de tulband de gebondenheid tegenover het gemeenschaap en helpt hem of haar in het worden van een meer gedisciplineerd, gehoorzaam en eerbaar persoon.
Praktisch gezegd is de tulband eigenlijk evenveel een deel van een Sikh als zijn lichaamsdelen.

Kundalini Yoga Nederland en België Leraren Thuisopleiding
Kundalini Yoga Nederland en België Leraren Thuisopleiding

Gids voor religieuze hoofdbedekkingen

Het gebruik van mensen die hoofddeksels en sluiers dragen voor religieuze doeleinden is een integraal onderdeel van alle drie de monotheïstische religies (christendom, jodendom en islam), evenals van andere religies en culturen. De eerste vermeldingen van vrouwen die een hoofdbedekking droegen, dateren uit Assyrië in de 13e eeuw voor Christus. Vrouwen van adel begonnen hoofdbedekkingen te dragen om zich te onderscheiden van vrouwen met een lagere sociale status. In het christendom werden vrouwen door de bijbel geleid om hun hoofd te bedekken om spirituele onderwerping aan God en hun echtgenoten aan te duiden

Sikh

Deze monotheïstische religie werd in de 15e eeuw gesticht in de noordelijke regio Punjab in India. Sikh-mannen en -vrouwen zien de dastar (een soort tulband) als een geloofsartikel dat eer, zelfrespect, moed, spiritualiteit en vroomheid vertegenwoordigt. Het dragen van een dastar is ook praktisch omdat het lang, ongeknipt en weerbarstig haar bedekt houdt.

In de Sikh-traditie is een echt religieus persoon iemand die het spirituele zelf cultiveert en tegelijkertijd de gemeenschappen om hem heen dient - of een heilige-soldaat. Het ideaal van een heilige soldaat geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. In deze geest onderhouden Sikh-vrouwen en -mannen vijf geloofsartikelen, in de volksmond bekend als de vijf K's.