De kracht van Ayurveda

07-02-2024
ROSS Online Ayurveda Dokter Thuisopleiding
ROSS Online Ayurveda Dokter Thuisopleiding

Terwijl Allopathie zich richt op het behandelen van symptomen, kiest Ayurveda ervoor om de kwaal bij de wortel uit te roeien oftewel vanuit de oorsprong te behandelen. Het behandelplan is holistisch, natuurlijk en veilig en veroorzaakt geen bijwerkingen voor de ontvanger. Ayurveda legt de nadruk op dosha's of kritische elementen waaruit het menselijk lichaam bestaat.

Wat maakt Ayurveda anders dan andere geneeswijzen?

Ayurveda richt zich op het op natuurlijke wijze genezen van alle ziekten van het lichaam. Ayurvedische artsen zullen zich niet alleen op de lichamelijke gezondheid richten, maar ook op de geestelijke gezondheid met behulp van alternatieve geneeswijzen. Allopathie wordt echter ondersteund door de wetenschap. Alle medicijnen en behandelingen die bij Allopathie worden gebruikt, zijn klinisch getest om kwalen en ziekten te genezen.

Als ayurveda je interesse heeft gewekt en je nu alleen maar MEER wilt? Wanneer de woorden Ayurveda en passie bij jou ook samen in één zin passen, dan is deze thuisopleiding voor jou zeker interessant.

De opleiding is in eerste instantie een reis van helen en ontdekken van jezelf en het herkennen van klachten en anders symptomen. Daarnaast leer je stap voor stap hoe je een Ayurvedisch consult opzet en hoe je een behandelplan ontwerpt. De opleiding wordt afgesloten met een (online) open boek examen.

Tijdens deze opleiding leer o.a je:

De dosha's Vata, Pitta en Kapha herkennen en balanceren

Iemands constitutie en onbalans bepalen (Prakruti en Vikruti)

Het balanceren van je spijsverteringsvuur (Agni)

Hoe je kunt zien hoe iemand ama (afvalstoffen) heeft

De Ayurvedische kijk op het ziekteproces begrijpen

Een Ayurvedische diagnose stellen

Een Ayurvedisch behandelplan opstellen (voeding, leefstijl en Ayurvedische behandelingen)

Een Ayurvedische Detox uitvoeren

Verder komen tijdens de opleiding uitgebreid aan bod:

Ayurvedische polsdiagnose!

Ayurvedische tongdiagnose

Ayurvedische Psychologie

Zelf nasya olie (neus-olie) maken

Ayurvedische remedies voor de vier seizoenen

Met de thuisopleiding van het ROSS de "Ayurveda maak je intensief kennis met dit beproefde gezondheidssysteem uit India". Ayurveda streeft naar een optimale gezondheid en evenwicht tussen lichaam en geest. De belangrijkste middelen die Ayurveda daarvoor gebruikt zijn een juiste leefwijze en gezonde voeding. Deze unieke Ayurveda opleiding is geschreven door een van de bekendste Ayurveda specialisten van Nederland. Je doet zeer gedegen kennis op van dit bijzondere vakgebied.

Inschrijven Ayurveda specialist