Mannen Yoga

Yoga ook voor Mannen

Mannen en Kundalini Yoga

Een wijs man treurt niet om wat hij niet heeft, maar verheugt zich over wat hij wel heeft.

Aneg Singh,-

We hebben allemaal een vrouwelijk en een mannelijke kant, maar mannen staan wat hun kundalini betreft voor een unieke uitdaging. Zij bevinden zich in de vreemde positie dat ze verlicht raken door een vrouwelijke energie die in een mannelijk chakra huist.

Wie de mannelijke psyche onderzoekt, zal ontdekken dat mannen hun energie door hun mannelijke chakra's laten stromen. De bio energetische ontwikkeling van mannen verloopt bovendien anders dan die van vrouwen. Als je inzicht hebt in de unieke energetische eigenschappen van je sekse, ben je in staat om optimaal van het Kundalini proces te profiteren. Het zorgt er bovendien voor dat je het beste uit jezelf kunt halen.

De mannelijke energiebalans

Mannen vertonen specifieke eigen reacties, omdat zij zich voornamelijk op hun mannelijke chakra's richten. De mannelijke chakra's zijn de oneven genummerde chakra's die sterk naar buiten gericht zijn. Deze zijn meer elektrisch dan magnetisch van aard, en actief, dominant en gedreven. Ze zetten mannen aan tot grote daden, verheven gedachten en fysieke activiteit die niet altijd goed is voor henzelf of anderen.

Als Kundalini ontwaakt, worden de mannelijke chakra's die al een sterke elektrische lading hebben gevoed door haar elektrische energie. Vanwege die dubbele intensiteit kan een Kundalini activering bij mannen een explosiever karakter hebben dan bij vrouwen. (in Het systeem van twaalf chakra's zijn ook het negende en het elfde chakra die idealisme en leiderschap vertegenwoordigen mannelijk.)

Je vraagt je misschien af waarom van oudsher gewaarschuwd wordt voor een onbeheerste of overmatig seksuele Kundalini transformatie. Deze waarschuwingen zijn meestal afkomstig van mannen en ook bestemd voor mannen. Kundalini van een vrouw gluurt na het ontwaken om het hoekje van het eerst chakra, gaapt vervolgens een keer en begeeft zich dan naar het tweede chakra om zich daaruit te leven.

Kundalini van een man wordt echter meteen actief in het eerste chakra, een sterk op het lichaam gerichte bron van rode energie. Denk aan de kleur rood en alle associaties die deze oproept passie, lichamelijkheid woede, seks, geestdrift en je begrijpt dat een Kundalini ervaring een duik is in een bad vol indringende sensaties.

De mannelijke chakra's zijn allemaal gericht op actie. Het eerste chakra is verbonden met primaire behoeften en doelen, het derde met succes en macht. Het vijfde chakra richt zich op communicatie en expressie, en het zevende het einddoel van Kundalini op verwezenlijkingen van onze spirituele bestemming. Het Kundalini proces begint echter in het eerste chakra. Bij het stuitbeen, dat het centrum van dit mannelijk chakra vormt, komen een mannelijke en een vrouwelijke nadi samen: De Ida en de Pingala.

.

Voor meer vragen of informatie neem contact op in de onderstaande contact formulier.

.

Heeft u vragen en wilt u telefonische contact. Neem gerust contact op met het ROSS Team