Stress vermindering

Kundalini yoga helpt met stress vermindering

Stress vermindering met Kundalini Yoga


Waarom zou Kundalini yoga zinvol zijn om Stress te verminderen?

Uit de SSMHG-studies wordt duidelijk wat veel mensen al weten, door onze kundalini energie te cultiveren en te gebruiken gaan we ons beter voelen. Onderzoek heeft verschillende positieve effecten aangetoond, zoals stressvermindering, vertraging van het verouderingsproces, afname van de verslavingsgevoeligheid en zelfs herstel van geestelijke, emotionele en fysieke aandoeningen. Een van de voornaamste verklaringen voor die invloed is dat in alle Tibetaanse tradities ademhalingstechnieken worden toegepast om kundalini te activeren. 

Eindelijk zouden we allemaal Kundalini yoga moeten beoefenen zodat we beter met stress paniek en andere stresssituaties om kunnen gaan. De ademhalingsoefeningen die bij yoga worden toegepast effectief zijn tegen depressie, angst en posttraumatische stres stoornissen, en de stress verminderen die ontstaat na een traumatische ervaring. Kundalini yoga heeft een heilzame invloed op stress maar ook op astma, diabetes en pijnklachten en normaliseert de bloeddruk en de hartslag, de stofwisseling en de ademhaling. Dit heeft tot gevolg dat het geestelijk welzijn verbetert, hartklachten, agressie en slapeloosheid afnemen en de vruchtbaarheid toeneemt. Maar ook tijdens een onderzoeken kwamen ze erachter dat Kundalini yoga ook goed helpt bij Menopauze en hitte aanvallen. 

Kundalini Yoga helpt echt stress te verminderen omdat de ontspanning bevordert, wat het natuurlijke tegenovergestelde is van stress. Kundalini Yoga kan drie aspecten van onszelf ten goede komen die vaak door stress worden beïnvloed: ons lichaam, onze geest en onze ademhaling. Je hoeft niet te wachten tot je gestrest raakt om yoga te doen, en dat zou ook niet moeten!

Is Kundalini yoga goed tegen stress en angst?

Yoga kan je helpen gevoelens van stress en angst te verminderen door verbinding te maken met je geest, lichaam en omgeving. Door middel van bepaalde Kriya's en ademhalingstechnieken kun je leren hoe je negatieve gedachten in je eigen tempo kunt beheersen. Veel mensen wenden zich tot yoga wanneer angstgevoelens de kop opsteken of in tijden van stress.

Wij adviseren elke dag yoga en meditatie zal je leven aanzienlijk veranderen door het gewoon te doen.