Kracht van Kundalini Yoga

24-06-2024

Kundalini yoga is een ongelooflijk goede yoga vorm omdat het beweging is met de juiste de daar bijhorende ademhaling. Door middel van snelle bewegingen en lange houdingen is Kundalini al eeuwen oud ontworpen. Je hartslag zal verhogen, je spieren te versterken en uithoudingsvermogen op te bouwen, en om je flexibiliteit en balans te verbeteren met opnieuw leren ademhalen zodat je voelt hoe het is om zonder al te hoge ademhaling te leven. 

Kenmerkend voor Kundalini yoga zijn de actieve en tegelijktijdig krachtige oefeningen die, wanneer ze vaak worden herhaald, het uithouding en doorzettingsvermogen versterken. Ze geven de kracht en creëren routine een routine die de aandacht afleidt van de lichamelijke inspanningen en de concentratie richt op de geest. 

Als u zich daarbij steeds weer uitdaagt en volhoudt, creëert u succes ervaring en wordt het gevoel van eigenwaarde versterkt. Met behulp van oefening reeksen worde de spieren van het lichaam versterkt, de beweeglijkheid verbeterd en het lichaamsbewustzijn getraind. 

De ademhalingstechnieken worden getraind. De lichamelijke oefeningen worden afgerond met beweging en mantrameditaties die concentratievermogen, innerlijke stabiliteit en kalmte stimuleren. Mantras zijn gezongen klanken. Wanneer u een mantra een keer probeert, dan beleeft u de geborgenheid van de intunen en afsluitende rituelen. 

De oefenwijze biedt u activiteit en rust, concentratie en ontspanning. Het leidt tot een toestand van innerlijke stilte en helderheid, creëert ruimte voor inzicht en je bent beter in staat om kritische te zijn ten opzichte van jezelf je voelt je eigen capaciteiten en je echte behoeften beter zo erkent je ten slotte de diepere zin van het leven.