Kundalini Yoga Oefeningen

03-11-2023
ROSS geeft alle Kriya's die behandeld worden in Kundalini Yoga Thuisopleiding
ROSS geeft alle Kriya's die behandeld worden in Kundalini Yoga Thuisopleiding

De alledaagse werkelijkheid maakt het belangrijk om onze kundalini te benutten. Waar vinden we anders de energie om ons drukke leven vol te houden en ervan te genieten? Kundalini is energie, en dat betekent dat het van essentieel belang is dat we manieren vinden om daaruit te putten.

Er bestaan talloze filosofieën met betrekking tot kundalini energie en hoe je ermee kunt werken. Maar de honderden verschillende disciplines die betrekking hebben op cultivering van kundalini zijn allemaal te herleiden tot slechts twee filosofieën: de Vedische en de Tantrisme filosofie. In de opleiding wordt de Vedanta besproken want dit is een deel van de Vedische traditie en is onmisbaar. Uit deze filosofieën zijn alle yogatradities ontstaan. 

In de Kundalini yoga verdiepen we zozeer in verschillende tradities, maar in de lessen van de yogi's. Er komen vele yoga oefeningen aan bod waarmee kundalini in h et dagelijks leven kan worden gestimuleerd. We zullen stilstaan bij mantra' affirmaties,
Asana's Mudra's, visualisatie en bhanda's. Deze technieken dragen bij aan de activering van kundalini , helpen ons omgaan met kundalini activiteit en maken ons bewust van de lessen en van die voortvloeien uit het ontwaken van kundalini.

KYTT helpt je met je inzicht in het kundalini proces te vergroten. Bedenk dat het belangrijk is om je eigen pad te kiezen en het te blijven volgen. Als kundalini opklimt, zul je daardoor veranderen. Als jij verandert, beïnvloedt dat je relatie met kundalini en uiteindelijk ook je relatie met het Goddelijke. . Om in het licht van je eigen goddelijkheid te kunnen leven, moet je de juiste weg zien te vinden. De oefeningen in de opleiding zijn tot verdergaande die je ook helpen stress te verminderen. Probeer echter bovenal plezier te beleven aan de oefeningen en technieken die je toepast, want kundalini is uiteindelijk een sleutel tot geluk.