Kundalini Shakti

28-02-2024

Kundalini Shakti is de levende goddelijke innerlijke aanwezigheid die ieder menselijk hart en ziel verlicht. Het is de Heilige Geest van binnen die je inspireert en begeleidt naar volledige spirituele realisatie.

Een Kundalini-opstijging is een gezegende verantwoordelijkheid die je spirituele ontwikkeling initieert en bevordert. Met bekwame liefdevolle ondersteuning, een gezonde spirituele levensstijl, gerichte individuele begeleiding en de juiste veilige, zachte praktijken kun je je proces verbeteren. Dan kun je genieten van meer vrede en helderheid en uiteindelijk echte spirituele realisatie krijgen. Dat is het goddelijke ontwerp van de mens en het doel van het leven. KYTT is toegewijd aan het helpen van gekwalificeerde aspiranten om te slagen in deze heilige inspanning.

KYTT is voor oprechte spirituele zoekers van alle paden.

Het biedt op maat gemaakte spirituele opleidingen die speciaal voor jou zijn ontworpen door het SSMHG.

De 500-jarige traditie is gespecialiseerd in het efficiënt verbeteren van het spirituele leven.

Wat is Kundalini Shakti?

Kundalini Shakti is de goddelijke spirituele kracht in ieder mens. Deze heilige innerlijke aanwezigheid, in veel landen bekend onder vele namen, is het goddelijke vanbinnen, het heilige licht en de heilige liefde die ieder van ons verlicht en ons leidt naar de vereniging met de Ene, de ultieme Werkelijkheid voorbij alle verschijnselen, waarvan zij onafscheidelijk is en van wie zij deel uitmaakt. Wie zij de subtielste manifestatie is. Kundalini Shakti is de persoonlijke spirituele leider van ieder individu, die ernaar streeft ons naar een voortdurend bewustzijn van de Bron te leiden. Het is Kundalini Shakti die ons streven naar spirituele verwezenlijking bekrachtigt en die werkt om ons naar volledige spirituele realisatie te leiden.

Alle mensen, ongeacht tijdperk, religie of cultuur, zijn dragers van deze heilige, almachtige, lichtgevende aanwezigheid die ons vurig aanspoort om samen te werken met haar inspanningen om ons spirituele bewustzijn en onze groei te vergroten. Het is de taak van iedere zoeker om te begrijpen hoe we haar het beste kunnen helpen in haar toegewijde dienst voor onze verlichting.

Kundalini Shakti is verfijnder en diepgaander dan energie en is gehuld in de mantel van haar eigen manifestatie, het subtiele lichaam, dat onze energie, geest en scherpzinnige wijsheid omvat. Binnen dit kleed bevindt Kundalini Shakti zich in een ingesloten of in een bevrijde staat. In haar gesloten toestand is ze een strak opgerolde statische kracht die de levensfuncties, talenten en bewustzijn van de gewone mens in stand houdt. 

Na haar vrijlating stijgt Kundalini Shakti op via een van de verschillende paden in het subtiele lichaam en bereikt elk niveau dat mogelijk is, gebaseerd op de omstandigheden op het moment van de opstijging. In haar bevrijde staat is Kundalini Shakti dynamisch actief en streeft ze ernaar haar spirituele status te verbeteren en haar opstijging te voltooien, waarbij ze aandringt om zich te verheffen tot het Ene, ondanks de blokkades die haar opstijging kunnen belemmeren. Haar uiteindelijke doel is onze spirituele vervulling.


Er zijn verschillende perspectieven op de Kundalini, aangeboden door actuele teksten en experts, elk met hun eigen bijzondere bijdrage. Vanuit ons perspectief is Kundalini geen pad op zichzelf, maar een universeel proces. Het is de essentiële gemeenschappelijke factor die de sleutel is tot alle spirituele ervaringen, ongeacht iemands religieuze of spirituele oriëntatie. Kundalini Shakti is het middel om onze verbinding met ons spirituele streven en met de Goddelijke Bron zelf te verdiepen.