Seks en Kundalini

11-08-2023
Uitleg over seks tijdens de yoga
Uitleg over seks tijdens de yoga

Wijsheden met betrekking op het hanteren van seksuele energie.

  • Seksuele energie creëert spirituele energie en kan de creativiteit vergroten. 
  • Seksuele losbandigheid kan echter energieverlies en obsessie gedrag tot gevolg hebben. 
  • Seksueel genot kan worden versterkt door te wachten. Wees geduldig en geef je helemaal aan je geliefde. 
  • Onthoud dat je niet gek zult worden van periodieke onthouding, Je kunt je seksuele energie voor andere doeleinden gebruiken.
  • Temper je seksuele behoefte, maar onderdruk die niet. Streef naar de ware gelukzaligheid die voortkomt uit eenwording met het goddelijke Dat is het hoogste doel.

Om de seksuele energie kanalen te openen kunnen we je verder helpen met een belangrijke oefening die in de kundalini yoga master behandelt zal worden. 

Seksuele beheersing wordt vaak geïnterpreteerd als een opdracht om celibatair te leen. Celibatair leven staat niet gelijk aan het onderdrukken van seksuele gevoelens, het houdt in dat seksuele energie op een positieve manier wordt gebruikt. Als we anderen manipuleren door middel van seks, of zelfs maar door middel van seksuele energie, ontstaat verdriet, jaloezie en wrok. Het doel van activering van kundalini is eenwording met het goddelijke. We kunnen dat doel zowel binnen als buiten de context van een liefdevolle aardse relatie nastreven.  De morele voorschriften zijn in beide gevallen hetzelfde.