Yogi Bhajan originele thee recept
Je kunt Yogi thee kant-en-klaar, los of in theezakjes kopen en zelfs in verschillende smaken kopen, maar voor de meest essentiële, excellente, beste ervaring van yogi thee, gebruik je je eigen kruiden en maak je het helemaal zelf! Hieronder volgt het originele recept zoals Yogi Bhajan het ons in 1969 leerde.
Afmetingen kunnen variëren afhankelijk van je smaak. Let op dat je er niet te veel kruidnagels of kaneelstokjes in doet.
- To 3 gts. of boiling water add:
- 20 whole cloves, see them dance!
- 20 whole green cardamom pods (you can open them up)
- 20 whole black peppercorns
- 5 sticks of cinnamon
- Continue boiling for 15-20 minutes, then add:
- 1/4 teaspoon of any black tea. After one or two minutes add:
- 1/2 cup cold milk per cup of remaining liquid
Wanneer het weer kookt, haal het dan direct van het vuur. (Let goed op dat het niet overkookt-) Zeef het en serveer het met honing naar smaak, indien gewenst.
De zwarte peper is een bloedzuiveraar, de kardemom is voor de dikke darm, de kruidnagel voor het zenuwstelsel en de kaneel voor de botten. De milde smaak helpt bij de gemakkelijke opname van de specerijen en voorkomt irritatie tot aan de dikke darm. De zwarte thee fungeert als een legering voor alle ingrediënten, waardoor een nieuwe chemische structuur ontstaat die de thee tot een gezonde en heerlijke drank maakt.
Plakjes verse gemberwortel kunnen ook worden toegevoegd, vooral wanneer u verkouden bent, herstellende bent van de griep of gewoon extra energie wilt.