Zesde Chakra Activeren

04-12-2023

We geven hier een oefening weg om zo de hypofyse en pijnappelklier te activeren.

Visualisatie met behulp van het zesde chakra is als door een prisma kijken. De wereld is vol heldere kleuren, die een letterlijke of metafysische boodschap vormen. Als je door de lens van je zevende chakra kijkt, kun je situaties beoordelen op hun betekenis en bepalen in hoeverre ze overeenstemmen met het Goddelijke. Voeg beide beelden samen, en je ziet de waarheid. 

Kies een onderwerp en formuleer een vraag. Laat je vervolgens wegzakken in een ontspannen, meditatieve toestand. Wees je ervan bewust dat de aarde je draagt en de hemel je verlicht. Weet dat je beschermd en gesteund wordt en concentreer je op de plek boven je neus. Laat je adem naar die plek stromen en ontsnappen je lichaam. 

Richt je aandacht op de heilige ruimte in het midden van je hypofyse, die zich tussen je wenkbrauwen in het centrum van je hersenen bevindt. Dit gebied straal een lavendelkleurig licht uit waarin je je koestert. Je zorgen raken op de achtergrond, je kunt ze je niet eens meer herinneren. Je herinnert je alleen de vraag die je je hogere zelf en het Goddelijke wilt stellen. 

Het prachtige licht dat je omringt begint vee veranderen. Er verschijnen kleuren die allerlei concreter en abstract vormen aannemen.

Deze smelten samen tot een geheel nieuwe wereld, waarvan jij het middelpunt bent. 

Aan je linkerzijde bevindt zich een helder verlichte deur, die toegang geeft tot je pijnappelklier. Je opent de deur, waarna het stralende witte licht dat je ooit hebt gezien de ruimte in stroomt. Het is tegelijk warm en koel, afstandelijk en liefdevol. Blijf je op je vraag concentreren. De kleuren en het licht om je heen veranderen weer, ditmaal vormen ze een of meerder beelden in wit, zwart en verschillende grijstinten. 

Je vindt het antwoord dat je zoekt in de beelden die zich vormen, den die een eigen leven lijken te leiden. Heb je een verklaring nodig, vraag het jou goddelijke dan om je meer beelden te sturen. Blijf om inzicht vragen tot je tevreden bent. 

Verleg nu langzaam je aandacht naar je hart en haal diep adem. De beelden in je hoofd vervagen, maar er komt een kalm en sereen gevoel voor in de plaats. Je weet het antwoord op je vraag. Keer rustig ademend terug naar je alledaagse werkelijkheid en open je ogen als je daar klaar voor bent. 

Succes.


Wil je meer leren en oefenen schrijf je dan in hieronder vind je de opleiding die in de aanbieding is